Acasa Alimentatie O modalitate excelenta de a prepara friptura de vita
Alimentatie

O modalitate excelenta de a prepara friptura de vita

Prepararea fripturii de vită, perfectă, necesită practică, însă dacă în timp ce o gătești incerci carnea cu degetul, prin presare, poți măsura cât de „făcută” este. Carnea va fi foarte moale când este crudă, ușor moale când este în sânge, mai fermă când este medie și mai dură pentru bine făcută. Încearcă să faci acest lucru de fiecare dată când gătești o friptură de vită și vei afla exact cum o poți prepara pe gustul tău.

Condimentează carnea, chiar, înainte de a o găti – dacă faci asta prea devreme, sarea poate extrage umezeala din carne. Încearcă să nu miști friptura în tigaie, în timp ce se gătește, pentru a obține o caramelizare cât mai bună.

  1. Asigură-te, că temperatura bucății de carne este aceeași cu temperatura camerei.

  2. Încălzește uleiul din tigaie până este foarte încins.

  3. Condimentează carnea foarte bine pe ambele părți și așeaz-o în tigaie – dacă sfârâie, atunci știi că tigaia este suficient de fierbinte.

  4. “Încearcă” friptura cu degetul pentru a-ți da seama cât de preparată îți dorești să fie.  Se va întări pe măsură ce se gătește. Astfel, vei putea aprecia mai bine de cât timp are nevoie pentru a fi pe gustul tău.

  5. Adaugă cimbru și căței de usturoi întregi pentru aromă.

  6. Verifică din nou textura fripturii. Dacă ești mulțumită, ține friptura în clește, de margine, pentru câteva minute. Grăsimea din acea porțiune a bucății de carne se va topi, oferind o aromă specială.

  7. Așteaptă jumătate din timpul pe care l-ai alocat preparării fripturii, înainte să o consumi, pentru ca aceasta să își absoarbă sucul propriu și aromele.

Timpul de gătire depinde de grosimea și specificul bucății de carne alese. Sunt recomandate următoarele perioade de timp, pentru mușchi de vită “vrăbioară”, cu grosimea de 2 cm:

            Crud: 1 min pe fiecare parte
            „În sânge”:  1½ minut pe fiecare parte
            „În sânge” spre mediu: 2 minute pe fiecare parte
            Mediu: 2¼ minute pe fiecare parte
            Bine făcut: 4-5 minute pe fiecare parte

Poftă bună!
           

Sursa: BBC Good Food

Scris de
FormaSheFitness

Te invităm să explorezi colecția noastră de articole, unde vei găsi informații prețioase în domeniile fitnessului, sănătății, wellness-ului, lyfestyle-ului și altele. Vrem să fim inspirația care să sprijine călătoria ta către o viață sănătoasă și echilibrată.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie40
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit10
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle29
set antrenament pe fundal colorat
Miscare37
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
ShePodcast7
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit21
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness84
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates10

Articole asemanatoare

AlimentatieWellness

Intoleranța la gluten în perioada sărbătorilor

Cum să te bucuri de festivități fără griji digestive? Sărbătorile de iarnă...

Alimentatie

Rețetă de Smoothie pentru Luna Noiembrie: Golden glow

Boost de Imunitate și Răsfăț de Toamnă Cu răcoarea toamnei venind în...

AlimentatieMiscare

Importanța Vitaminei D pe timpul iernii: Cum să eviți deficiența

Pe măsură ce zilele devin mai scurte și temperaturile scad, mulți dintre...

Matcha, matcha latte și ceai matcha.
AlimentatieSlabit

Ce este Matcha – Ceaiul Pentru Bunăstare

În lumea agitată de astăzi, găsirea unei modalități naturale de a-ți îmbunătăți...