Dacă vrei să diversifici preparatele consumate, există o multitudine de rețete pentru cină, gustoase și sănătoase, ce necesită foarte puțin timp pentru a fi pregătite. Iată câteva:
1. Amestec de pui cu quinoa
– Se condimentează carnea de pui cu sare si piper, după gust.
– Se fierbe apa și se adaugă quinoa. Așteaptă 15 minute sau până când apa se evaporă complet.
– Între timp, gătește puiul in ulei de măsline.
– Pune ouăle la fiert timp de 6 minute. Când sunt gata, lasă-le să se răcească în apă rece. Curăță ouăle și taie-le în jumătăți.
– Porționează quinoa în două boluri și adaugă rucola, carnea de pui gătită, avocado feliat, roșii cherry, ouăle fierte și semințe de susan.
2. Pui cu cartofi dulci și broccoli
– Încălzește cuptorul la 190°C și pune hârtie de copt pe tavă.
– Adaugă broccoli, cartofi dulci, ceapă și usturoi. Stropește legumele cu ulei și asezonează-le cu sare si piper, apoi amestecă-le. – – Acoperă tava cu o folie și lasă-le să se coacă timp de 12 minute.
– Scoate amestecul din cuptor, adaugă carnea de pui și lasă la copt, încă 8 minute.
– Scoate, încă o dată, amestecul din cuptor, adăugă merișoare uscate și nuci și introdu tava în cuptor pentru încă 8-10 minute, sau până când carnea de pui este rumenită.
3. Wrap cu năut, ton și salată verde
– Adaugă năutul într-un robot de bucătărie, pentru a-l tăia în bucăți cât mai mici.
– Într-un castron, amestecă ton, morcov, ceapă, țelină, coriandru și usturoi. Apoi adaugă năutul și mixează bine.
– Pune aproximativ 2-3 linguri din compozitie pe fiecare frunză de salată înainte de servire.
Sursa: Healthline.com
Lasa un comentariu