Vremea devine mai rece, dar legumele și fructele se diversifică. Aceste super-alimente uimitoare pot fi găsite, cu ușurință, în piață sau în magazine, și reprezintă soluția perfectă pentru mese sănătoase și hrănitoare.
Mere – Dulci sau acre, merele sunt excelente consumate crude sau coapte în orice fel. Asigură-te, că mănânci și coaja – conține flavonoide sănătoase.
Varza de Bruxelles – Preparată în mod corect, această legumă are un gust divin. Fiind, oarecum, amară este indicat să o combini cu sosuri picante sau sărate, cum ar fi oțetul balsamic.
Păstârnac – Deși seamănă cu morcovul, are o culoare mai deschisă și o aromă mai dulce, aproape ca al unei nuci. Folosește-l pentru a condimenta orezul și cartofii sau preparați-l în supe și sosuri.
Pere – Gustul dulce și suculent face din acest fruct o plăcere. Gătitul poate scoate la iveală, cu adevărat, aroma lor fabuloasă, așa că încearcă-le coapte sau fierte.
Conopidă – Aroma dulce și ușor de nucă a conopidei este perfectă pentru garniturile de iarnă. Este gustoasă gătită la aburi, dar poate fi, de asemenea, consumată ca piure sau supă cremă.
Dovleac – Poate fi folosit pentru mult mai mult decât felinarele de Halloween. Gustul său dulce și textura umedă îl fac ideal pentru plăcinte, prăjituri și chiar budincă!
Cartofi dulci – Aceste legume sunt mai dense, din punct de vedere nutrițional, decât omologii lor, cartofii albi. Încearcă să îi gătești pe grill – vor avea un gust delicios și îți vor menține mai multe vitamine decât prin fierbere.
Napi – Aceste legume rădăcinoase sunt o alternativă excelentă la ridichi și varză. Pentru a oferi o aromă acestor legume, folosiți fenicul, pesmet sau chiar zahăr brun. Frunzele de nap, care au gust de frunze de muștar, sunt ușor de gătit și consistente în nutrienți.
Rodie – Acest fruct ușor acru este cunoscut pentru conținutul ridicat de antioxidanți. Sucul este o alternativă sănătoasă pentru gustări, iar semințele pot fi folosite în salate pentru a amplifica aroma.
Kiwi – Folosește acest fruct dulce pentru a oferi o aromă tropicală rețetelor tale. Este grozav amestecat cu căpșuni, pepene galben sau portocale, și poate fi combinat și cu ananas.
Grapefruit – Gustul acru al grapefruitului oferă un contrast cu alte citrice. Adaugă-l într-un mix de verdețuri, combină-l cu avocado și creveți sau savurează un pahar din sucul său bogat în antioxidanți.
Sursa: Health.com
Lasa un comentariu