Acasa Miscare Utilizarea corespunzatoare a aparatelor in sala de sport
Miscare

Utilizarea corespunzatoare a aparatelor in sala de sport

femeie sportiva lucrand la aparatul de ramat, in sala de gimnastica

​În momentul când te simți confortabil cu rutina personală de antrenament, poți avea o atitudine mai relaxată în sala de sport, și te poți bucura de momentele petrecute aici. Poți lua în considerare, chiar, colaborarea cu un antrenor personal. Oricum ar fi, mai jos găsești câteva dintre regulile obligatorii pentru a avea un comportament respectuos la adresa celorlalte persoane care se antrenează în sala.

Nu strânge toate ganterele în jurul tău – În mod special în intervalele orare aglomerate, a strânge mai multe echipamente decât folosești este considerat un comportament nepoliticos. Procedând astfel, nu numai că ocupi prea mult din spațiul comun, ci îi și împiedici pe alții să folosească cele necesare. Încearcă, să îți structurezi antrenamentul astfel încât să respecți spațiul și nevoile celor din jur.

Permite celorlalți să „lucreze” în momentele tale de pauză – Recuperarea este o parte importantă a antrenamentului. Dacă te odihnești 2 minute între seturi și observi pe cineva care stă la o distanță respectuoasă, dar apropiată, uitându-se la tine, întreabă acea persoană dacă vrea să folosescă echipamentul/ aparatul respectiv. Acest tip de schimb este un lucru amabil și eficient pentru toată lumea.

Nu oferi sfaturi nesolicitate – Nimeni nu dorește ca o persoană, pe care nu o cunoaște, să îi întrerupă antrenamentul pentru a le spune ce greșește. Chiar și cu cele mai bune intenții, de a îmbunătăți tehnica cuiva, sunt șanse mari ca aceștia să se simtă, mai degrabă, jenați decât să aprecieze încercarea ta de a îi ajuta.

Fii conștientă de politica sălii de sport cu privire la folosirea ganterelor – În  majoritatea sălilor de sport nu se dorește aruncarea ganterelor pe podea. De cele mai multe ori, vei vedea în sală podele și echipamente speciale, precum și zonele în care acest lucru este acceptabil. Află acest detaliu înainte de a începe antrenamentul și, dacă ai îndoieli, pune ganterele jos, cât mai ușor și fără zgomot.

Șterge ganterele sau aparatele pe care le-ai folosit când ai terminat – Chiar, dacă nu transpiri exagerat, microbii rămân pe echipamentele folosite, lucru valabil pentru toată lumea. Poți opri răspândirea microbilor și poți fi un cetățean respectuos, ștergând toate suprafețele atinse, după ce ai folosit un aparat sau un echipament din sala de sport.
Sursa: Healthline.com

Scris de
FormaSheFitness

Te invităm să explorezi colecția noastră de articole, unde vei găsi informații prețioase în domeniile fitnessului, sănătății, wellness-ului, lyfestyle-ului și altele. Vrem să fim inspirația care să sprijine călătoria ta către o viață sănătoasă și echilibrată.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle18
set antrenament pe fundal colorat
Miscare28
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit20
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

MiscareSlabit

Transformă-ți Rutina de Fitness în Aer Liber!

Primăvara este momentul perfect pentru a ieși afară și a-ți revitaliza rutina...

femeie alergand pe trotuar, lumina difuza si umbre
Miscare

6 Antrenamente pe pistă pentru îmbunătățirea performanței în alergare

6 Antrenamente de la antrenori de alergare Obține un impuls, indiferent dacă...

InfrumusetareMiscare

Cum să-ți actualizezi garderoba pentru primăvară?

Primăvara aduce cu ea nu doar o schimbare în peisaj, ci și...

femeie la sala de fitness consumand cafea
MiscareSlabit

Cât de benefic este să bei cafea înainte de antrenament?

Ești în căutarea unei surse de energie înainte de antrenament? Consumul de...