Acasa Revista Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii

Vremurile actuale sunt diferite, interesante și generează multe schimbări, cărora chiar și procesul educațional trebuie să se adapteze. În ultima vreme se vorbește destul de mult despre timpul pe care părinții îl petrec alături de copii, despre importanța educației și a activității fizice în școli.

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Yoga pentru Copii – Un Spațiu Sigur pentru Autodescoperire

În ceea ce privește timpul petrecut cu familia, acesta se comprimă, având în vedere că în majoritatea familiilor ambii părinți dedică mult timp segmentului profesional al vieții. Acest aspect determină și prelungirea numărului de ore pe care copiii îl petrec la grădiniță sau la școală.
În paralel, activitățile pe care copiii le realizează la școală se multiplică și necesită concentrare și timp dedicat din partea lor. Astfel, timpul liber al copiilor se limitează.

Capacitatea adulților, cât și a celor mici, de a se autobserva, de a-și simți și înțelege emoțiile, de orice natură ar fi acestea, se atenuează, pe zi ce trece, în acest tumult al vieții moderne.
Soluția pentru a tempera efectele a ceea ce experimentăm noi, ca societate, indiferent de categoria de vârstă – maturi ori copii, totodată viteza cu care efectuăm și jonglăm cu lucrurile, constă în dezvoltarea interesului vis-a-vis de activitățile care ne trimit către normalitatea de odininoară.

Rolul Profesorilor și Implicația Părinților în Educația Sportivă

O activitate de acest gen, dedicată celor „mai tineri ai societății” este yoga pentru copii. Profesorii de yoga reușesc, cu multă răbdare și bunăvoință, să creeze, timp de minimum o oră, un spațiu sigur pentru cei mici. Ceea ce copiii învață în cadrul unui curs de yoga, nu poate fi măsurat prin metodele clasice.

Primul lucru pe care copiii îl învață despre ei înșiși este să își miște corpul. Simplul fapt că pot înțelege unde se află corpul lor, în raport cu spațiul, precum și dezvoltarea capacității de a se mișca în propriul corp, susțin siguranța și încrederea în propriile abilități.
Un exemplu excelent este mersul pe bicicletă. Acesta reprezintă o abilitate care se învață, în general, în perioada copilăriei, iar momentul când, după un număr de încercări, copiii reușesc să stăpânească bicicleta, această reușită nu le oferă doar o stare de bucurie, ci și una de satisfacție și de creștere a stimei de sine.

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Efectele Pozitive Asupra Stării de Spirit a Copiilor

Astfel, copiii care dezvoltă constant abilități noi, din punct de vedere fizic, cum ar fi rostogoliri, stat în mâini sau în cap, roata, sunt copii cu multă încredere în propriile capacități. Sunt copii care vorbesc în public fără rețineri, deoarece au învățat cum să își depășească temerile. Sunt copii care îi ascultă și îi înțeleg pe cei din jur, pentru că au învățat să își controleze mișcările corpului și au înțeles cum să se raporteze la spațiul înconjurător.

Din punct de vedere anatomic și fiziologic, sistemul nervos central este cel care transmite impulsuri către mușchi, pentru ca aceștia să realizeze mișcarea necesară, în orice context. Astfel, prin activitățile fizice, practicate de la o vârstă fragedă, se susține o dezvoltare optimă a sistemului nervos central.

Eventuala schimbare comportamentală, în bine, a copiilor după participarea la cursurile de yoga, este corelată cu disciplina necesară realizării posturilor, cât și cu educarea sistemului nervos central. De cele mai multe ori, copiii devin mai cooperanți, dezvoltă o reziliență mai mare în fața efortului, atât fizic, cât și psihic.

În general părinții evită să-i expună pe cei mici unor eforturi suplimentare, în ceea ce privește activitățile fizice. Trebuie luat în considerare faptul că acest lucru este necesar copiilor, pentru a facilita dezvoltarea armonioasă, din toate punctele de vedere.
Misiunea profesorilor de sport în perioada actuală, este mai dificilă și mai importantă comparativ cu vremurile precedente. La fel și implicarea părinților în educația sportivă a celor mici. Yoga pentru copii dezvoltă comportamente pozitive, creativitatea, puterea de concentrare, precum și capacitatea de a se relaxa mental și fizic, însă orice tip de activitate fizică va contribui la creșterea echilibrată a copilului și va avea efecte pozitive asupra stării acestuia de spirit.

Scris de
Gloria Hristina Tone

" Gloria era în ultimul an de facultate când a intrat prima data într-un cabinet de kinetoterapie, unde activitatea principala era gimnastica pentru gravide. Acolo a început calatoria ei în acest domeniu. Dupa ce stagiul de practica a luat sfârsit, Gloria a pus în aplicare cunostiintele dobândite lucrând cu femei însarcinate. La început a facut doar gimnastica, însa pe parcursul anilor a aprofundat acest domeniu. În 2011 a urmat cursul de doula, apoi în 2012 cel de yoga pentru gravide. În 2010 a început formarea în NLP Rezonanz care i-a deschis o lume noua catre sufletul sau. Asa a introdus în munca sa cu femeile însarcinate conectarea dintre minte si corp si conectarea mamelor cu bebelusul din burtica. Formarea în Remedii Florale Bach a adus în practica ei un alt element prin care a putut ajuta mamicile în devenire sa faca fata multitudinii de emotii, pe care sarcina le scoate la suprafata. În Septembrie 2015 Gloria a devenit ea însasi mamica, iar aceasta experienta i-a largit foarte mult orizontul si modul de abordare al sarcinii si mai ales a perioadei imediat urmatoare. În prezent Gloria preda clase de yoga pentru gravide, mame si bebelusi, copii si adulti, ofera sedinte de coaching unde îmbina tehnici NLP, ThetaHealing, Arterapie si Remedii Florale Bach. De asemenea sustine clase de yoga la Stejarii Country Club. "Felul în care îmi traiesc viata: privesc tot timpul partea buna a experientelor, sunt recunoscatoare zi de zi pentru ceea ce am si ma folosesc zilnic de tot ce am învatat pâna acum, pentru a face fata provocarilor pe care viata mi le aduce în cale." "

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle18
set antrenament pe fundal colorat
Miscare28
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit20
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

5 lucruri pe care le cauta calatoarele in aventurile lor
Revista

5 lucruri pe care le caută femeile în călătoriile lor

În călătoriile lor, femeile caută experiențe care să le îmbogățească viața și...

Nico Matei
InterviuriRevista

Femei care inspiră – Nico Matei

Interviu cu Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de...

RevistaYoga & Pilates

Pilates – Antrenament Eficient în 15 Minute

Cu siguranță ai auzit despre Pilates și beneficiile sale asupra sănătății și...

Psihicul și fizicul - antrenate în tandem
Revista

Psihicul și fizicul – antrenate în tandem

Avantajele sportului asupra psihicului și fizicului văzute prin ochii practicanților Sportul, sub...