Planificarea meselor necesită o investiție mică de timp, dar te poate ajuta să ai o alimentație sănătoasă, să economisești bani și să reduci stresul. Iată, cinci pași simpli pentru a începe.
1.    Stabilește care sunt alimentele preferate
Roagă membrii familiei să facă o listă cu mesele preferate, inclusiv deserturi 
și garnituri. Bazându-te și pe sugestiile lor, fă-ți un plan pentru mesele de săptămâna viitoare.
2.    Verifică ce ai, deja, în bucătărie
Înainte de a te gândi la rețete, verifică ce ai la îndemână. Este posibil, să ai, deja, 
unele ingrediente sau preparate în bucătărie.
3.    Verifică-ți calendarul
Verifică, ce program ai și cum va arăta vremea. Vezi o zi ploioasă? Pare o zi grozavă 
pentru a include o supă în meniu! Vezi o zi aglomerată? Gătește preparatul programat pentru acea zi, din timp.
4.    Planifică-ți meniul în funcție de ce găsești la vânzare în magazin
Pasul simplu de a dedica câteva minute suplimentare în fiecare săptămână pentru a 
răsfoi pliantele magazinului și a crea meniul pe baza a ceea ce este proaspăt, disponibil sau, chiar, la reducere, este foarte eficient, fiind și o modalitate de economisire.
5.    Gătește chiar tu
A găti de la zero cu ingrediente simple este probabil una dintre cele mai bune modalități de a mânca sănătos.
SFAT: Planifică mesele citind rețetele și asigurându-te, că ai totul la îndemână.
 
Sursa: The Adviser
 
                                                                                                                                                 
                                                                                                    
 
                             
                                         
                                         
                                             
				             
				             
				             
				            












 
 
			         
 
			         
 
			         
 
			        
Lasa un comentariu