Planificarea meselor necesită o investiție mică de timp, dar te poate ajuta să ai o alimentație sănătoasă, să economisești bani și să reduci stresul. Iată, cinci pași simpli pentru a începe.
1. Stabilește care sunt alimentele preferate
Roagă membrii familiei să facă o listă cu mesele preferate, inclusiv deserturi
și garnituri. Bazându-te și pe sugestiile lor, fă-ți un plan pentru mesele de săptămâna viitoare.
2. Verifică ce ai, deja, în bucătărie
Înainte de a te gândi la rețete, verifică ce ai la îndemână. Este posibil, să ai, deja,
unele ingrediente sau preparate în bucătărie.
3. Verifică-ți calendarul
Verifică, ce program ai și cum va arăta vremea. Vezi o zi ploioasă? Pare o zi grozavă
pentru a include o supă în meniu! Vezi o zi aglomerată? Gătește preparatul programat pentru acea zi, din timp.
4. Planifică-ți meniul în funcție de ce găsești la vânzare în magazin
Pasul simplu de a dedica câteva minute suplimentare în fiecare săptămână pentru a
răsfoi pliantele magazinului și a crea meniul pe baza a ceea ce este proaspăt, disponibil sau, chiar, la reducere, este foarte eficient, fiind și o modalitate de economisire.
5. Gătește chiar tu
A găti de la zero cu ingrediente simple este probabil una dintre cele mai bune modalități de a mânca sănătos.
SFAT: Planifică mesele citind rețetele și asigurându-te, că ai totul la îndemână.
Sursa: The Adviser
Lasa un comentariu