Acasa Miscare Ajuta sportul la reducerea celulitei?
Miscare

Ajuta sportul la reducerea celulitei?

​ Celulita este o parte naturală a corpului uman și afectează până la 80-90% dintre oameni, în special femeile. Cu toate acestea a fost etichetată ca fiind o „problemă” de care, majoritatea credem, că trebuie să scăpăm, mai ales din cauza imaginilor editate din mediul online și offline, care prezintă o piele netedă și fără cusur.

Nu este posibil să scapi de celulită doar cu exerciții fizice. Chiar și cele mai fit persoane pot avea celulită. Există, însă, lucruri pe care le poți face pentru a reduce aspectul celulitei, ceea ce te poate ajuta, să te simți mai încrezătoare.

Sportul ajută la întărirea musculaturii și cu cât mușchii sunt mai puternici, cu atât te vei simți mai bine. Cu cât te simți mai bine, cu atât vei avea mai multă încredere în tine – ceea ce sperăm, că te va ajuta să privești dincolo de celulită și să te concentrezi pe starea ta de bine.

Celulita este grăsime subcutanată vizibilă care creează un aspect de „coajă de portocală”. Se găsește mai ales pe fese și coapse. Deși activitatea fizica nu poate reduce celulita, poate diminua aspectul acesteia.

Atunci când te gândești la un program de exerciții, asigură-te, că faci o combinație de exerciții cardio și de antrenament de forță, 4-7 zile pe săptămână, deoarece acest lucru ajută la pierderea în greutate și la prevenirea pierderii musculare.

Activitățile cardio, de exemplu, mersul pe jos, alergarea, ciclismul, înotul etc. sunt importante pentru susținerea sănătății inimii și a plămânilor, contribuind și la arderea caloriilor în timpul antrenamentului.

Ideal este să combini exercițiile cardio de intensitate moderată și mare. De exemplu, într-o zi ai putea merge pe jos, iar în altă zi ai putea face un antrenament de intensitate ridicată de 20 de minute.

Antrenamentul de forță, de exemplu, ridicarea greutăților, folosirea benzilor de rezistență, Pilates etc. este important pentru creșterea masei musculare și a forței, ceea ce poate ajuta la arderea mai multor calorii, în repaus.

Deși planul tău de exerciții poate varia în funcție de nevoile, obiectivele și intensitatea dorită este o idee bună să faci cel puțin 2-3 zile de antrenament de forță pe săptămână.

Deoarece pierderea în greutate depinde de un deficit de calorii, iar dezvoltarea musculaturii depinde de un aport ridicat de proteine, vei dori, de asemenea, să te asiguri că ai o dietă hrănitoare cu multe proteine, de exemplu pește, carne de pasăre, carne de vită, ouă, lactate, linte, fasole, tofu.

Dacă vrei să reduci aspectul celulitei, pierderea grăsimii corporale și creșterea masei musculare pot fi eficiente. Dar, ține minte că nu este ceva de care poți scăpa complet, doar cu exercițiul fizic.

În loc să te concentrezi pe celulita este indicat, să îți formezi obiceiuri de viață durabile, care îți vor îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.
 

Sursa: Healthline.com

Scris de
FormaSheFitness

test description

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie35
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare23
Interviuri20
Lifestyle8
set antrenament pe fundal colorat
Miscare23
carte deschisa pe fundal negru
Revista94
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit16
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness69
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

Corporate Fitness: Secretul unui Stil de Viață Activ
LifestyleMiscare

Corporate Fitness: Secretul unui Stil de Viață Activ

Care este secretul unui stil de viață activ și sănătos pentru femei...

Miscare

Antrenamentul HIIT: Arderea Caloriilor cu Exerciții Intense

Antrenamentul HIIT: Transformă-ți Corpul cu Cel Mai Eficient Tip de Exercițiu Antrenamentul...

Miscare

Cele mi comune accidentari in timpul antrenamentului de forta – si cum le poti evita

​Există multe motive, ce te-ar putea împiedica, să ții pasul cu rutina...

femeie sportiva lucrand la aparatul de ramat, in sala de gimnastica
Miscare

Utilizarea corespunzatoare a aparatelor in sala de sport

​În momentul când te simți confortabil cu rutina personală de antrenament, poți...