Acasa Revista Antrenamentul pe timpul sarcinii, în confortul propriului cămin
Revista

Antrenamentul pe timpul sarcinii, în confortul propriului cămin

antrenament de yoga acasa

Beneficiile antrenamentului prenatal acasă

Modul de a interacționa cu oamenii și mediul înconjurător a suferit schimbări majore pe parcursul contextului social pandemic pe care îl traversăm. Teama de a nu contracta acest nou virus ne-a cuprins pe toți, într-o mai mică sau mai mare măsură. Ca mămică însărcinată, grijile pentru bebelușul în dezvoltare pot fi intensificate de această stare pe care am experimentat-o, cu toții, în ultimele luni.

1. Yoga: Susținerea ta în perioada pandemică

Experiența personală mă îndeamnă să susțin faptul că yoga ajută foarte mult în această perioadă. Acest tip de antrenament menține atât corpul, cât și starea mentală a mamei, în parametri optimi.

2. Antrenament acasă vs. alte opțiuni

Indiferent de circumstanțe există puncte forte și puncte slabe, există beneficii și dezavantaje, iar acest articol va aborda avantajele antrenamentului efectuat acasă și ce anume poti deprinde realizând un astfel de antrenament.

2.1. Filme YouTube cu clase susținute de profesori certificați

Pentru antrenamentul efectuat în confortul propriului camin, în acest moment, ai mai multe opțiuni. Poți alege filmulețe de pe YouTube susținute de profesori certificați, care oferă astfel de clase speciale pentru femeile însărcinate.

2.2. Adaptarea la antrenamentul acasă pentru femeile însărcinate

Dacă obișnuiai să participi la clase de Grup Fitness sau te antrenai cu ajutorul unui antrenor personal, cu siguranță vei aprecia acest tip de mișcare, în propria casă.
Dacă înainte nu erai atrasa de exercițiile fizice, însă acum, în timpul sarcinii, simți necesitatea de a fi mai activă. Foarte multe femei care nu au făcut niciodată sport devin active, din acest punct de vedere, în sarcina. Din acest motiv, îți recomand să cauți antrenamente live oferite de profesioniști, in mediul on-line, prin orice tip de platformă, unde antrenorul te poate vedea și îți poate personaliza tipul de antrenament.

3. Antrenamente live online: O opțiune personalizată

3.1. Cursuri de respirație în sarcină

Recomand această variantă în special femeilor însărcinate care doresc să participe la cursuri de respirație. Respirația în sarcină este important să fie realizată împreună cu cineva care te poate susține tehnic în acest proces.

4. Importanța antrenamentului acasă pentru perioada postnatală

Consider că acest tip de antrenament, desfășurat acasă, împreuna cu un profesor, poate fi, la început, un pic provocator, fiindcă suntem ființe sociale și interacțiunile umane ne ajută să evoluăm.

Acesta este, însă, un antrenament în favoarea femeilor însărcinate, deoarece se pretează și perioadei imediat următoare nașterii, când femeile, instinctiv, se izolează împreună cu cel mic.

antrenament de yoga acasa

5. Crearea unui spațiu personal de mișcare și refacere

Familiarizându-se, din timp, cu tot ceea ce presupune izolare și cum să introducă în rutina zilnică momente dedicate lor, în confortul propriilor case, poate ajuta foarte mult la diminuarea sindromului de baby blue sau depresia post-natală.

Acest tip de antrenament ”acasă” te poate ajuta să îți creezi, din timp, un loc al tău, un loc unde te poți mișca, unde poți medita, unde te poți reface, un fel de “altar personal”.

6. Conștientizarea stilului de viață și îngrijirea de sine

Ceea ce vei descoperi prin intermediul antrenamentului executat acasă este faptul că acesta te ajută să devii conștientă de stilul tău de viață, de felul în care ai grijă de tine și te fortifică.

Scris de
Gloria Hristina Tone

" Gloria era în ultimul an de facultate când a intrat prima data într-un cabinet de kinetoterapie, unde activitatea principala era gimnastica pentru gravide. Acolo a început calatoria ei în acest domeniu. Dupa ce stagiul de practica a luat sfârsit, Gloria a pus în aplicare cunostiintele dobândite lucrând cu femei însarcinate. La început a facut doar gimnastica, însa pe parcursul anilor a aprofundat acest domeniu. În 2011 a urmat cursul de doula, apoi în 2012 cel de yoga pentru gravide. În 2010 a început formarea în NLP Rezonanz care i-a deschis o lume noua catre sufletul sau. Asa a introdus în munca sa cu femeile însarcinate conectarea dintre minte si corp si conectarea mamelor cu bebelusul din burtica. Formarea în Remedii Florale Bach a adus în practica ei un alt element prin care a putut ajuta mamicile în devenire sa faca fata multitudinii de emotii, pe care sarcina le scoate la suprafata. În Septembrie 2015 Gloria a devenit ea însasi mamica, iar aceasta experienta i-a largit foarte mult orizontul si modul de abordare al sarcinii si mai ales a perioadei imediat urmatoare. În prezent Gloria preda clase de yoga pentru gravide, mame si bebelusi, copii si adulti, ofera sedinte de coaching unde îmbina tehnici NLP, ThetaHealing, Arterapie si Remedii Florale Bach. De asemenea sustine clase de yoga la Stejarii Country Club. "Felul în care îmi traiesc viata: privesc tot timpul partea buna a experientelor, sunt recunoscatoare zi de zi pentru ceea ce am si ma folosesc zilnic de tot ce am învatat pâna acum, pentru a face fata provocarilor pe care viata mi le aduce în cale." "

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle21
set antrenament pe fundal colorat
Miscare31
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit20
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

5 lucruri pe care le cauta calatoarele in aventurile lor
Revista

5 lucruri pe care le caută femeile în călătoriile lor

În călătoriile lor, femeile caută experiențe care să le îmbogățească viața și...

Nico Matei
InterviuriRevista

Femei care inspiră – Nico Matei

Interviu cu Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de...

RevistaYoga & Pilates

Pilates – Antrenament Eficient în 15 Minute

Cu siguranță ai auzit despre Pilates și beneficiile sale asupra sănătății și...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...