Acasa Revista Antrenamentul suspendat
Revista

Antrenamentul suspendat

Antrenament suspendat realizat de o femeie, in casa

Covid, carantină, restricții, sfatul meu este să nu ratați niciodată un antrenament suspendat

Chiar dacă vorbim despre Covid, carantină, restricții, sfatul meu este să nu ratați niciodată un antrenament suspendat

Un antrenament versatil pentru orice spațiu

Dacă aveți acces la o sală de sport sau posibilitatea de a adapta spațiul liber din casă, folosind, de exemplu, o ușa solidă, un cârlig rezistent, înșurubat într-un perete sau tavan, o bară sau o ramură de copac în curte, puteți realiza un antrenament excelent, atât pentru trenul superior, cât și pentru trenul inferior al corpului, cu ajutorul curelelor de antrenament suspendate.

O tehnică creată de forțele speciale

Antrenamentul suspendat a fost dezvoltat de un departament al forțelor speciale americane, Navy SEAL, din necesitatea dobândirii unui instrument de dimensiuni mici, ușor de transportat și eficient în a face mișcare în condițiile în care o sala de sport nu era disponibilă. Pentru femeile care nu pot dedica antrenamentului mult timp sau pentru cele cu opțiuni limitate de a merge la o sală de sport, antrenamentul suspendat poate fi o soluție, astfel încât să nu renunțe la sesiunea de mișcare.

Diverse tipuri de aparate suspendate

Există mai multe tipuri de aparate suspendate: TRX – care reprezintă „Exercițiul de rezistență totală a corpului”, Wayflex – care combină antrenamentul de suspensie cu benzi sau alte accesorii.

Indiferent de modelul pentru care optați, antrenamentul suspendat este unul care prezintă următoarele calități:

• Sigur – îl puteți face pe cont propriu sau cu un antrenor personal (în persoană sau online).
Dacă simțiți că intensitatea exercițiului este prea mare, puteți să vă îndepărtați de punctul de ancorare al corzilor, pentru a face exercițiul mai ușor.
• Personalizabil – puteți adapta antrenamentul niveului dumneavoastră de fitness.
Puteți regla cu ușurință antrenamentul, modificând distanța față de punctul de ancorare și nivelul de dificultate al exercițiilor (de exemplu, genuflexiune într-un picior – varianta mai dificilă, ori genuflexiune normală – varianta mai simplă).
• Convenabil – va puteți antrena într-o sală de sport, acasă sau în aer liber.
Corzile suspendate au fost concepute pentru a putea fi utilizate, în aproape orice mediu. Tot ce aveți nevoie constă într-un punct de ancorare sigur și solid (de exemplu, o ușă solidă, un copac, un leagăn rezistent).

Antrenament suspendat realizat de o femeie, in casa

• Versatil – puteți antrena întregul corp și puteți efectua o varietate de antrenamente, inclusiv cardio și de tonifiere.
Antrenamentul suspendat folosește greutatea corpului și gravitația pentru a dezvolta forța și rezistența. Nu este nevoie să schimbați greutățile, puteți trece de la un exercițiu la altul, rapid si fără probleme, și nu se pierde timp între seturi. Vă puteți concentra doar pe antrenamentul de forță și puteți obține un training testat științific, similar antrenamentului standard cu greutăți.

Desfășurând un antrenament suspendat dezvoltați rezistență și forță musculară:

  • puteți combina un antrenament de tonifiere cu Protocolul Tabata.
  • puteți face o rutină de tipul anaerob și puteți obține, astfel, un antrenament cardio excelent.

Beneficiile unui antrenament suspendat

• Antrenați întregul corp
Spre deosebire de exercițiile simple, bazate pe greutatea corpului, care sunt destul de limitate, cu ajutorul benzilor suspentade puteți lucra fiecare grupă musculară, mai simplu și mai eficient.
• Creșteți masa musculară
Antrenamentul suspendat, fiind un mediu instabil, determină activarea zonei CORE a corpului, în același timp cu celelalte grupe musculare. Instabilitatea antrenamentului suspendat forțează întregul corp să lucreze, spre deosebire de antrenamentele izolate.
• Ardeți calorii și reduceți grăsimile.

Menținerea unui stil de viață activ și sănătos

Pentru a realiza o sesiune de antrenament care va ajuta la arderea rapidă a caloriilor și creșterea ratei metabolice, puteți, fie să realizați o rutină cardio în prima jumătate a antrenamentului și exerciții de tonifiere în cea de-a doua jumătate, fie să le efectuați alternativ, pe amândouă, în cadrul aceleiași sesiuni de antrenament suspendat.

  • Vă ajută să rămâneți în formă, sa fiți sănătos și puternic.

Efectuând un antrenament suspendat, puteți lucra toate grupele musculare, puteți realiza un antrenament cardio și, astfel, vă veți menține condiția fizică bună.
Este recomandat să obțineți o evaluare medicală și să apelați întotdeauna la serviciile unui antrenor certificat pentru a vă evalua nivelul de fitness.
Corzile suspendate sunt un instrument excelent pentru menținerea unui stil de viață activ și sănătos.

Antrenament suspendat realizat de o femeie, in casa

Scris de
Maria Bendris

Ambiţia depaşirii limitelor trupului şi ale spiritului prin exerciţiu fizic şi autoexigenţa au îndreptat-o pe Maria Bendriş spre sport înca de la varsta de 14 ani, continua determinare purtând-o dupa mai bine de un deceniu dedicat mişcarii şi disciplinei spre câştigarea Campionatului Naţional 2012 secţiunea Bodyfitness la categoria 1.63. Întâia recunoaştere a Mariei ca sportiv de performanţa a venit în 2008, anul afilierii sale la Clubul Sportiv Farul, prin ocuparea locului IV la aceeaşi categorie în cadrul Campionatului Naţional de Culturism, Fitness, Bodyfitness, Bikini, Bodybuilding Clasic. Respectul pentru sanatate si dorinţa unei întelegeri profunde a corpului uman au determinat-o sa urmeze Facultatea de Educaţie Fizica şi Sport în cadrul Universitaţii Ecologice din Bucureşti, specializare completata de absolvirea Facultaţii de Kinetoterapie din cadrul Universitaţii Spiru Haret. 
Convingerea în puterea mentoratului, perfectata doar în interiorul unei echipe unite de excelenţa, etica şi pasiune pentru om şi sport, a calauzit-o pe Maria spre continuarea pregatirii prin studii masterale în Managementul Activitaţilor de Educaţie Fizica şi Sport din cadrul Universitaţii Ecologice din Bucureşti. Pasionata de nutritie si suplimentatie (suplimente sportive) si-a însusit informatiile necesare în Polonia în paralel urmând cursul de personal trainer. Drumul înspre desavârşirea ca sportiv, precum şi experienţa sa de peste şapte ani în coordonarea cursanţilor prin antrenamente şi programe de nutriţie concentrate, au recomandat-o pe Maria spre dedicarea în publicaţii de specialitate a unei serii de materiale editoriale având ca tematica exerciţiile fizice şi nutriţia.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle18
set antrenament pe fundal colorat
Miscare28
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit20
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

5 lucruri pe care le cauta calatoarele in aventurile lor
Revista

5 lucruri pe care le caută femeile în călătoriile lor

În călătoriile lor, femeile caută experiențe care să le îmbogățească viața și...

Nico Matei
InterviuriRevista

Femei care inspiră – Nico Matei

Interviu cu Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de...

RevistaYoga & Pilates

Pilates – Antrenament Eficient în 15 Minute

Cu siguranță ai auzit despre Pilates și beneficiile sale asupra sănătății și...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...