Acasa Wellness Beneficiile ciclismului
Wellness

Beneficiile ciclismului

   Ciclismul este un exercițiu aerobic cu impact redus care oferă o multitudine de beneficii. Variază ca intensitate, fiind practicabil indiferent de nivel. Poti alege bicicleta ca mijloc de transport, pentru activități de relaxare sau ca o modalitate de a te antrena intens si competitiv.

    Ciclismul este un antrenament excelent care te menține activ. Te poate ajuta să ai un stil de viață sănătos, atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

 Beneficiile ciclismului:

 1. Monitorizarea greutății

Ciclismul practicat constant, în mod special la o intensitate ridicată, ajută la diminuarea nivelului de masă adipoasă, care poate ajusta numărul de kilograme. În plus, metabolismul poate deveni mai rapid, ceea ce va pemite arderea unui număr mai mare de calorii, chiar și după antrenament.

 1. Tonifierea picioarelor

Ciclismul îmbunătățește în general condiția fizică a părții inferioare a corpului, întărind musculatura picioarelor fără a le suprasolicita. Grupele musculare lucrate sunt cvadricepsul, gluteus, bicepsul femural si gambele.

 1. Ideal pentru începători

Este simplu să mergi pe bicicletă. Dacă bicicletele standard prezintă anumite dificulăți pentru tine, bicicletele staționare sunt o alternativă excelentă. De asemenea, ciclismul se poate practica și la o intensitate mai redusă, pentru început.

 1. Antrenament pentru zona CORE

Ciclismul lucrează și mușchii zonei CORE, inclusiv abdonimalii și partea inferioară a spatelui. A menține o poziție corectă în timpul antrenamentului necesită un anumit nivel de fortă a zonei CORE. Abdomenul puternic și mușchii spatelui oferă suport coloanei, îmunătățesc stabilitatea și cresc nivelul de confort pe timpul antrenamentului.

 1. Stimulează sănătatea mentală

Ciclismul poate ameliora starea de stres, depresie sau anxietate. Concentrarea pe drumul parcurs poate îmbunătăți capacitatea de concentrare și conștientizare a momentului prezent. Sportul ajută la eliberarea endorfinelor, ceea ce te poate face să te simți mai bine. Te poți simți mai încrezător și fericit odată ce ciclismul devine parte din viața ta.

 1. Poate fi benefic pentru persoanele care suferă de cancer

Ciclismul este o modalitate suplimentară de a trata cancerul sau de a susține recuperarea. De asemenea, practicand acest sport poți preveni sau reduce riscul apariției acestei boli.

 1. Un început de zi pozitiv

Începe-ți ziua cu o activitate eficientă precum ciclismul, care te va trezi stimulându-ți circulația și îți vei începe ziua cu un sentiment de realizare a unei sarcini. Cursele matinale la o intensitate redusă pot arde grăsimi, îmbunătăți performanțele, pot accelera metabolismul pe tot parcursul zilei.

 1. Previne si gestioneaza condițiile medicale

Ciclismul poate preveni problemele cardiace, cum ar fi accidentele cerebrale, infarctul și presiunea arterială ridicată. De asemenea, poate preveni și trata diabetul de tip 2.

 1. Este ecologic (Este prietenos cu mediul)

Ciclismul este un înlocuitor excelent pentru modalitățile de transport care implică statul în trafic pentru o lungă perioadă de timp. Este deosebit de util, în mod special, în cazul în care vrei să ajungi într-un anumit loc, prea îndepărtat, pentru a merge pe jos, însă nu vrei sa conduci. Bonus, nu trebuie să cauți loc de parcare.

 1. Îmbunătățește echilibrul, postura și coordonarea

Stabilizându-ți corpul pe bicicletă, îți vei îmbunătăți echilibrul în general, coordonarea și postura. Capacitatea de a-ți menține echilibrul se diminuează odată cu înaintarea în vârstă, așadar este vital să rămâi la un nivel optim.

 1. Este o opțiune de sport cu impact redus

Ciclismul este ideal pentru persoanele care își doresc un antrenament intens, dar fără a-și solicita articulațiile, precum și pentru cei care au o oarecare rigiditate a partii inferioare a corpului.
 

Sursa: Health Line

Scris de
FormaSheFitness

Te invităm să explorezi colecția noastră de articole, unde vei găsi informații prețioase în domeniile fitnessului, sănătății, wellness-ului, lyfestyle-ului și altele. Vrem să fim inspirația care să sprijine călătoria ta către o viață sănătoasă și echilibrată.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle21
set antrenament pe fundal colorat
Miscare31
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit20
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

femeie dormind pe o saltea, fundal galben
Wellness

Importanța alegerii unei saltele potrivite pentru un somn odihnitor

Un somn odihnitor este fundamentul unei vieți sănătoase și echilibrate. Deși poate...

4 femei stand in cruce, fiecare gandindu-se la alegerile ei
Wellness

10 Alegeri pe Care Fiecare Femeie Ar Trebui să le Facă înainte de 30 de Ani

Odată cu trecerea timpului, dezvolți obiceiuri care îți vor influența sănătatea pe...

femeie singura pe banca
Wellness

Explorând Singurăritatea în Luna Iubirii

Februarie, luna iubirii, te întâmpină cu inimile ei deschise și culorile vii...

beneficiile respirației corecte
LifestyleWellness

Exerciții de Respirație: Ghid Esențial pentru Stres și Relaxare

Respirația este o parte esențială a vieții noastre, însă rareori ne acordăm...