Acasa Wellness Cum Scapi De Migrenele Menstruale?
Wellness

Cum Scapi De Migrenele Menstruale?

femeie care resimte migrena, cefalee si are discomfort

Leacuri “băbești” recomandate de medicii din SUA.

Conform Cleveland Clinic, 70% dintre persoanele care suferă de migrene sunt femei. Dintre aceste femei, 60% până la 70% raportează o legătură între menstruație și migrene.  Așa că, dacă ceea ce simți în fiecare lună este similar, citește mai jos pentru a afla ce sunt migrenele menstruale și cum menstruația poate fi însoțită de dureri de cap.

Ce este o migrenă?

„Diferența dintre migrenă și durerea de cap de tip tensional (cea mai comună) este că durerea migrenei este mai severă, adesea pulsatorie, în mod tipic (dar nu întotdeauna) într-o parte a capului”, explică Dr. Alexander Mauskop, în lucrarea sa: Migraine and Tension-Type Headache, 2018.

„Durerea este accentuată de activitatea fizică ușoară și este însoțită de greață, sensibilitate la lumină, zgomot și mirosuri”, adaugă el. „Niciuna dintre aceste caracteristici nu este necesară pentru diagnosticul de migrenă. Dacă două sau trei caracteristici sunt prezente, atunci este o migrenă.”

Simptomele migrenei: Migrenele sunt în mod tipic destul de severe. Nu numai că pot fi însoțite de sensibilitate la lumină și sunet, plus greață, cu sau fără vărsături, dar potrivit studiilor withcove.com, 25% dintre persoanele cu migrene experimentează o aură înainte sau în timpul atacurilor. Acestea constau de obicei în tulburări vizuale, de exemplu, lumini strălucitoare și clipiri. Acestea pot fi foarte înfricoșătoare, în special prima dată când apar.

În plus, multe persoane cu migrene experimentează simptome pe parcursul a ore sau zile înainte ca durerea să înceapă. S-ar putea să experimentați schimbări de dispoziție și pofta de mâncare, de exemplu. „Acestea sunt numite simptome prodromale”, spune Dr. Crystal, expert in migrene. „Similar, chiar, și după ce durerea se rezolvă, mulți oameni trebuie să se confrunte cu „mahmureala migrenei” sau postdromul, care poate include concentrare afectată, oboseală și senzația generală de nefuncționalitate deplină. Această fază poate dura până la două zile.”

Care este diferența dintre o migrenă și o migrenă menstruală? „Migrena menstruală este o migrenă tipică care apare înainte sau în timpul perioadei”, spune Dr. Mauskop. „Scăderea nivelurilor de estrogen declanșează atacul.”

Dr. Mauskop spune, de asemenea, că scăderea estrogenului se întâmplă și într-o măsură mai mică înainte de ovulație, unele femei având migrene de două ori pe lună: o dată cu ovulația și o dată cu menstruația. „În timpul sarcinii și menopauzei, migrenele se ameliorează adesea pentru că nivelul de estrogen rămâne constant”, adaugă ea.

De ce am migrene în timpul ciclului meu menstrual? Potrivit lui Maritza Worthington, o nutriționistă și specialistă în endocrinologie, durerile de cap hormonale apar atunci când corpul încearcă să comunice ceva sau să ceară ceva de la tine.

Atunci când durerile de cap hormonale apar în fiecare lună (în special în faza luteală sau menstruală), aceasta poate indica dominația estrogenului, dezechilibre tiroidiene/cortizol sau deficiențe de nutrienți/minerale, cum ar fi vitaminele B și magneziul.

Tratamente pentru migrenele menstruale

  1. Monitorizează-ți perioadele și migrenele menstruale. În primul rând, Dr. Crystal recomandă să monitorizezi migrena, când apare, intensitatea, simptomele, etc. „În timp, deseori apar modele care ajută medicii să identifice declanșatoarele și, mai important, să găsească tratamentul cel mai eficient, mai rapid”, spune ea.

Monitorizează și perioadele, spune ea. „Urmărirea atât a migrenelor, cât și a perioadelor poate ajuta la determinarea momentului în care migrena începe în raport cu ciclul, deoarece anticiparea durerii înainte de a începe este foarte utilă.”

  1. Consumă alimente antiinflamatoare. „O dietă antiinflamatoare plină de legume și rădăcini precum turmericul și ghimbirul poate fi deosebit de utilă în zilele de dinaintea menstrei tale”, spune Worthington. „Turmericul este o rădăcină puternică care acționează pentru a reduce căile inflamatorii care pot declanșa durerea. Turmericul poate fi luat și sub formă de latté, capsulă sau tinctură, dacă sunt necesare doze mai mari.”

Asemănător cu turmericul, rădăcina de ghimbir a fost demonstrat că este o alternativă excelentă la AINS la doze mai mari (1,000 mg) și poate reduce, cu adevărat, durerea și inflamația asociate cu prostaglandinele inflamatorii eliberate în timpul menstruației. „Este întotdeauna o idee grozavă să folosiți ambele rădăcini și să faceți o infuzie concentrată de ceai antiinflamator”, adaugă Worthington.

  1. Ia magneziu. „Magneziul este una dintre cele mai comune deficiențe minerale pe care le observ, iar uneori aceasta poate fi legată de acele dureri de cap debilitante”, spune Worthington. „Multe femei pur și simplu nu primesc suficient magneziu în dieta lor, iar multe dintre acestea se datorează solului sărăcit de nutrienți și stresorilor din viața modernă.”

Potrivit lui Worthington, în faza luteală a ciclului menstrual al unei femei, rezervele de magneziu sunt utilizate mai rapid decât în orice alt moment al ciclului. „De aceea este o idee bună să intensificați acele alimente bogate în magneziu cu cel puțin o săptămână înainte de venirea menstruației”, spune ea. „Surse excelente de magneziu includ legumele cu frunze verzi, peștele, semințele de dovleac, ciocolata neagră și băile cu săruri de Epsom sau soluții pe bază de ulei topic.”

  1. Folosește ulei esențial de mentă. „Câteva picături de ulei esențial de mentă masate la tâmple pot adăuga un plus de vitalitate”, spune Worthington. „Deoarece este un ulei stimulant și ușor energizant, poate ajuta la ameliorarea migrenelor hormonale și a durerilor menstruale care pot apărea în timpul menstruației.”

Sursa declarațiilor: hellogiggles.com

 

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle18
set antrenament pe fundal colorat
Miscare27
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit19
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

femeie dormind pe o saltea, fundal galben
Wellness

Importanța alegerii unei saltele potrivite pentru un somn odihnitor

Un somn odihnitor este fundamentul unei vieți sănătoase și echilibrate. Deși poate...

4 femei stand in cruce, fiecare gandindu-se la alegerile ei
Wellness

10 Alegeri pe Care Fiecare Femeie Ar Trebui să le Facă înainte de 30 de Ani

Odată cu trecerea timpului, dezvolți obiceiuri care îți vor influența sănătatea pe...

femeie singura pe banca
Wellness

Explorând Singurăritatea în Luna Iubirii

Februarie, luna iubirii, te întâmpină cu inimile ei deschise și culorile vii...

beneficiile respirației corecte
LifestyleWellness

Exerciții de Respirație: Ghid Esențial pentru Stres și Relaxare

Respirația este o parte esențială a vieții noastre, însă rareori ne acordăm...