Anumite tipuri de sare sunt considerate mai sănătoase decât altele, cum ar fi sarea roz de Himalaya sau sarea de mare. Acestea sunt apreciate pentru gustul și textura lor, în comparație cu sarea de masă. De asemenea, sunt persoane care le preferă în detrimentul sării de masă obișnuită, deoarece sunt mai puțin procesate și pot conține mai multe minerale.
Toate sărurile sunt sănătoase consumate cu moderație, deoarece conțin sodiu, ce reprezintă o parte necesară a unei diete echilibrate. Deși, necesar organismului, sodiul este potențial dăunător atunci când este consumat în exces. Prea puțină sau prea multă sare poate afecta aroma și chimia alimentelor.
Sarea susține viața și funcționarea optimă a corpului. Există multe cercetări despre sare și despre modul în care îți poate afecta sănătatea, dar încă nu sunt suficiente studii, care să compare diferitele tipuri de sare. Așa cum organismul are nevoie de cantitatea potrivită de sodiu, totodată excesul poate fi nesănătos.
Dacă ești în căutarea unei texturi crocante, cu puțină culoare, pentru a adăuga o notă finală meselor tale, sarea roz de Himalaya este o alegere excelentă. Dacă gătești folosind sare, poți opta pentru: sare de mare, sare cușer și sare obișnuită de masă, în funcție de aroma pe care vrei să o obții. Reține, că sarea de specialitate este, adesea, mai scumpă decât sarea de masă și sarea cușer.
Sarea este folosită pentru aromă, nu pentru a adăuga valoare nutritivă preparatelor. Totuși, consumul unei cantități potrivite de sare joacă un rol esențial în menținerea stării generale de sănătate. Poți încerca diferite tipuri de sare de specialitate pentru a conferi o notă versatilă și savuroasă preparatelor, dar asigură-te, că ții cont de aportul de sodiu. Dacă suferi de hipertensiune arterială, consultă medicul cu privire la înlocuitorii de sare, pe care poți să îi folosești.
Sursa: Very Well Fit
Lasa un comentariu