Acasa Revista Asocierea anotimpurilor cu ritmul ciclic al femeilor
Revista

Asocierea anotimpurilor cu ritmul ciclic al femeilor

Primăvara: Faza foliculară

Indecizia în rândul femeilor: o analiză mai atentă a naturii sale ciclice

Multe voci afirmă în dese rânduri că femeile ar fi indecise. Că ideile emise de acestea variază de la o zi la alta, astăzi exprimăm ceva, mâine avem altă parere, iar poimâine ne schimbăm total opinia.
Nu putem spune că nu este o realitate, așa se întâmplă în multe cazuri deoarece, noi, femeile, “funcționăm în anotimpuri”, perioade care ne influențează hormonii și, implicit, stările de spirit.

În momentul în care vom realiza acest aspect, viata noastră va fi mult mai ușor de gestionat și planificat, iar lucrul cu noi înșine va deveni mai ușor. Mai mult decât atât, atunci când vom reuși să identificăm aceste cicluri și caracteristicile fiecăruia, în timp ce ne observăm, vom vedea cum ne conectăm, de fapt, cu puterea noastră interioară.

Astfel, vom aborda urmatoarele subiecte:
– Să ne ascultăm corpul și să înțelegem ritmul ciclic pe care noi, femeile, îl avem.
– Ceea ce este menit pentru noi se va întâmpla cu ușurință și lejeritate, nu prin control, obstacole și eforturi intense.
– Atunci când simțim ușurință, eliberare și armonie în interiorul nostru, indiferent de context, aceea este alegerea potrivită pentru noi iar atunci când simțim contracție, sufocare, nod în gât, presiune interioară, aceea nu este alegerea potrivită pentru noi.
– Cum să simțim și să ne conectăm la energia noastră, specific feminină.

Există patru cicluri lunare, împărțite asemenea anotimpurilor.

1. Primăvara: Faza foliculară

Primăvara este acea perioadă a anului când totul revine la viață. Copacii înfloresc, păsările migratoare se reîntorc și își fac simțită prezența prin ciripitul lor, construiesc cuiburi și își depun ouăle, zilele devin mai lungi, nuanțe diferite de verde îmbracă copacii, o întreagă energie de renaștere se simte în acest anotimp.

Putem asocia acest anotimp, în contextul stării unei femei, cu faza foliculară, ca fiind o perioadă din luna în care femeia are energia în creștere, își dorește să desfășoare activități noi care o scot din zona de confort, fiind momentul propice pentru a-și face planuri.

Tot în această perioadă, dacă femeia devine conștientă de gândurile, emoțiile și visurile ei,  poate observa cum copilul interior și adolescenta interioară își fac simțită prezența. Cheful de joacă al copilului, aspectele care au fost dureroase pentru adolescentă, se reactivează în fiecare lună în decursul acestui interval, necesitând conștientizare, vindecare și eliberare.

Primăvara este indicat consumul alimentelor proaspete, ușoare și nutritive, gătite preponderent prin sotare sau la abur. Această etapă începe imediat, la finalul menstruației și dureaza între 10 și 14 zile, fiind perioada cea mai variabilă.

2. Vara: Faza ovulatorie

Vara este acel sezon din an când zilele sunt lungi și soarele ne învăluie corpul în căldură. Totul se dezvoltă: florile înfloresc, fructele pomilor și grânele de pe câmpuri se coc, animalele au hrană din belșug, oamenii petrec mult timp în natura.

Putem asocia acest sezon, în contextul stării unei femei cu faza ovulatorie, acea perioadă din lună în care femeia:

-Se simte frumoasă și atrăgătoare.
– Simte că își găsește cuvintele și se poate exprima cu ușurință.
– Are cel mai mare nivel de energie din toata luna.
– Își dorește să socializeze și să-și programeze cât mai multe întâlniri.
– Se simte stabilă și încrezătoare în propriile forțe.

În această perioadă este indicat consumul de fructe, de carbohidrați cu ardere lentă, alimente care conțin antioxidanți cum ar fi cerealele integrale, diverse tipuri de salate, pește, carne roșie, pui, ou, anghinare, struguri, fasole, ardei gras, broccoli, căpșuni, roșii.

Vara: Faza ovulatorie

Este recomandat ca alimentele să fie gătite preponderent la abur sau consumate în stare naturală. Ziua de ovulație variază de la un ciclu la altul, în funcție de durata menstruației. Ca o medie, este undeva în ziua 13-14 după menstruație.

În  aceast timp, dacă femeia devine conștientă de gândurile, emoțiile și visurile ei poate observa că se activează energia maternă, având tendința de îngrijire suplimentară a propriei persoane și a celor din jur.

3. Toamna: Faza luteală

Toamna este acea perioadă din an în care zilele devin tot mai scurte și mai răcoroase, plantele nu mai înfloresc, copacii își pierd frunzele, însă fructele există din abundență acesta fiind momentul în care roadele muncii se culeg, iar oamenii și animalele își fac provizii pentru lunile de iarnă.

Putem asocia acest anotimp, in contextul stării unei femei cu faza luteală sau perioada premenstruală, această perioadă din lună în care femeia:

-Începe să se retraga în interior.
-Apar acele stări de dezechilibru și un nivel mai redus de concentrare.
-Nivelul de energie scade.
-Preferă să rămână în zona de confort.

Toamna: Faza luteală

Ies la lumină acele lucruri care au nevoie să fie eliberate și vindecate: frustrările, stările de iritabilitate, furie, nervi. Aceste stări sunt părți din noi care au nevoie de atenție, alinare, îmbrățișare, nu de respingere. Dacă încercăm să le înțelegem atunci când apar, putem ajunge la o  vindecare profundă.

Tot în această etapă suntem în punctul în care putem finaliza procese începute în faza foliculară, de exemplu, suntem în punctul în care ne dorim să facem ordine și curățenie interioară, acțiune care ar putea începe cu o curățenie exterioară în spațiul în care locuim.

În această perioadă este indicat consumul de rădăcinoase coapte, fructe și smoothie-uri verzi, verdețuri, fibre. Este recomandat să alocați o atenție suplimentară curățării colonului și a ficatului.

4. Iarna: Faza menstruala

Iarna este anotimpul când zilele sunt foarte scurte, plantele stagnează creșterea, copacii nu mai au frunze, anumitor animale le crește blana pentru a le ține de cald, iar oamenii poartă haine groase și petrec mai mult timp în locuințe.

Putem asocia acest anotimp, în contextul stării unei femei cu faza menstruală, această perioadă din lună în care femeia:

– Pătrunde în starea de autoevaluare și reflecție.
– Se află în punctul cel mai bun pentru eliberarea de credințe limitative, de emoții negative, de relații dăunătoare.
– Petrece timp singură și se conectează mai mult cu ea însăși, cu toate părțile subtile și profunde ale ființei ei.
– Curăță tot ceea ce a acumulat în pântec pe durata unei luni, iar atunci când o face și într-o manieră conștientă, întreaga ei viață se schimbă. Femeia la menstruație este putere pură, este trează, înțeleaptă, intuitivă.

În funcție de ceea ce reține în pântecul ei – durere, traumă, frică, frustrare, acceptare, vindecare, transformare, bucurie, iubire –  femeia își creează viața și emană energia care îi va susține sau nu familia.
Este indicat ca în acest interval să acorde mai mult timp sieși și nevoilor sale, să se răsfețe, să își permită o introspecție amănunțită, pentru a se putea conecta la energia proprie.

Faza menstruala

Un mod în care femeia se poate reconecta la puterea mamei pământ este prin plantarea lunii  pentru a se pune in contact cu energia lui transformatoare. Mama pământ recunoaște amprenta specifică fiecărei femei și începe să curețe și să purifice, dăruind înapoi fiecărei femei care a trimis către ea sângele menstrual. Atunci când îl punem la rădăcina unui copac, putem să spunem ceea ce simțim în acel moment, ceea ne dorim să eliberăm sau poate un simplu mulțumesc.

Cum poate planta luna femeia ?

Prin folosirea cupei menstruale –  cu care colectează sângele și apoi îl diluează în apă și îl pune la rădăcina unui copac –  sau cu ajutorul absorbantelor lavabile și reutilizabile, urmând același procedeu.

Este posibil ca ultima frază să vă contrarieze. Recunosc și eu am experimentat același sentiment când  am vizualizat-o prima oară. Mi-a luat ceva timp (ani) ca să o pot digera și aplica, dar cel puțin dețineam informația. Când am fost pregătită și am pus-o în practică, magia s-a produs în viața mea. Această magie o traduc prin reglarea menstruatiei la 3 zile plecand de la 7 zile cu un flux abundent,reconectare la sursa vieții, curgerea prin viață cu ușurință si sincronicitate .

Vă invit și pe voi să lăsați magia să se produca în viața voastră atunci când veți fi pregătite să o faceți.

Scris de
Ana Werczberger

"Ana Werczberger si-a dedicat cu entuziasm zece ani din viata lantului de fitness World Class ca antrenor personal si instructor de body&mind. Fiind atrasa de yoga în urma cu sapte ani a început sa practice stilul Ashtanga urmând apoi o specializare în Power Yoga - o forma de yoga, care pune accentul mai mult pe lucrul asupra corpului fizic. Practicând Power Yoga curiozitatea a crescut si totodata a determinat-o sa îsi doreasca cunoasterea mai în profunzime a propriului eu - minte si suflet. Astfel în urma cu cinci ani a fost atrasa de Nlp Rezonans, urmat de Reiki si apoi Theta Healing. www.yoga-academy.ro Experimentând aceste tehnici Ana si-a dorit sa aprofundeze studiul yoga, propunându-si sa plece în India pentru formare si experienta. În final a reusit “sa aduca India în România” prin înfiintarea YAR - Yoga Academy România - împreuna cu alte doua persoane dragi ei si având ca mentor un profesor din Risikes - capitala Yoga. În perceptia Anei corpul lucreaza împreuna cu sufletul si mintea, astfel abordarea ei este complexa integrând cele trei planuri. "

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie35
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare23
Interviuri20
Lifestyle8
Magazine21
set antrenament pe fundal colorat
Miscare23
carte deschisa pe fundal negru
Revista94
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit16
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness69
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

Nico Matei
InterviuriRevista

Femei care inspiră – Nico Matei

Interviu cu Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de...

RevistaYoga & Pilates

Pilates – Antrenament Eficient în 15 Minute

Cu siguranță ai auzit despre Pilates și beneficiile sale asupra sănătății și...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...

Pranayama - Respirația Care Îți Schimbă Viața
Revista

Respirația ca spirit

Legătura dintre respirație și spirit – “Prana: Sursa Vieții și Energiei Interioare”...