Acasa Revista Fernando Gorini – promotorul conceptului Steel Programs
Revista

Fernando Gorini – promotorul conceptului Steel Programs

Fernando Gorini predand clase de fitness

Interviu cu Fernando Gorini, presenter internațional de fitness de peste 15 de ani.

Originar din Buenos Aires, Argentina, el este creatorul conceptelor de antrenament Steel Programs, prezente astăzi în peste zece țări din Europa, America Latină, Orientul Mijlociu

Cum a apărut ideea creării companiei Steel Programs?

Conceptul Steel Programs a luat naștere inițial în Spania, în 2008. La vremea aceea lucram pentru o mare companie de fitness din Argentina și a fost un moment de răscruce, când am simțit nevoia să creez ceva care să mă reprezinte, dar și să vin cu o propunere nouă pentru Europa. Nu a fost simplu, pentru că Europa era, și încă este, un loc unde clasele de Step și aerobic sunt motorul principal în convențiile cele mai importante de fitness. În 2013, am primit propunerea de a aduce Steel Programs în România. Atunci a avut loc și o a doua naștere pentru Steel. Am stabilit aici sediul companiei și am adaptat structura programelor astfel încât să ne concentrăm mai mult asupra antrenamentului funcțional, cu clase și coregrafii mai simple și mai dinamice, cu un sistem educativ mai solid, sprijinit de organizații importante din domeniu (European Fitness Association, Federazione Italiana Fitness). Principalul obiectiv al companiei Steel este să ofere instructorilor de fitness un instrument de lucru ușor de folosit și de încredere. Odată ce instructorii urmează cursurile noastre, ei pot să susțină clase de Steel în orice sală de sport, fără a fi nevoie ca acea sală să plătească vreo licență lunară sau anuală.

De ce Steel? Cum a fost ales acest nume?

Îmi place această întrebare! Atunci când m-am gândit la numele companiei, trebuia să fie ceva ușor de reținut, de scris și, mai ales, să și însemne ceva.

Când ne gândim la cuvântul Steel (oțel în engleză), îl putem regăsi în multe lucruri.

În lumea supereroilor, Omul de Oțel este Superman. Antrenamentelor mai dure, mai intense, li se spune ”antrenamente de oțel” și, bineînțeles, oțelul reprezintă un material solid, puternic și cu multiple utilizări. Oțelul face parte din structura clădirilor, străzilor, este scheletul ce ține în picioare atâtea construcții. Toate acestea mi-au dat ideea asocierii acestui material rezistent și flexibil cu viziunea companiei. Noi le oferim instructorilor un instrument de lucru flexibil, capabil de a se adapta la nevoile tuturor. Steel poate să fie acea piesă din viața noastră care să ne facă să ne simțim mai puternici, mai tenace, să ne schimbe viețile în mai bine

Ce programe de antrenament oferă Steel Programs? Cărui public li se adresează acestea?

În prezent, avem patru programe de antrenament. STEEL COMBAT, antrenament pe baza tehnicilor adaptate din sporturile de luptă; STEEL TONIC, antrenament funcțional; STEEL TRAINING, antrenament de tonifiere cu bare și discuri; STEEL JUMP, antrenament ce folosește ca accesoriu trambulina. Luate în ansamblu, programele noastre se adresează tuturor persoanelor sănătoase, adică acele persoane care nu au restricții din partea medicului de a executa anumite mișcări sau antrenamente intense. Fiecare program Steel are identitatea sa și obiectivele sale, răspunzând preferințelor de antrenament ale diferitelor categorii de iubitori de fitness. Unii se regăsesc mai mult practicând Steel Combat, alții consideră că își îndeplinesc mai eficient obiectivele de fitness prin Steel Training sau Steel Tonic, iar alții descoperă o adevărată bucurie în a participa la clasele de Steel Jump.

Fernando Gorini antrenament de lupte

Cum te aștepţi să fie instructorii de Steel Programs?

Voi spune aici ceea ce spun și instructorilor care vin la cursurile noastre. Instructorul trebuie să realizeze pe deplin misiunea și responsabilitatea pe care o are. Cei care vin la sală, la clasa unui instructor, vin PENTRU acel instructor. Realitatea este că 90% dintre participanți nu pot diferenția cu adevărat între o clasă și alta. Dacă un instructor predă Steel Combat, Tae-Bo sau o altă clasă similară, participanții nu vor ști care sunt deosebirile de structură ale fiecărei propuneri. De aceea, instructorul are misiunea de a respecta structura și identitatea programelor, de a reprezenta programul așa cum el a fost gândit și creat, pe baza unor principii fiziologice și de antrenament bine definite, unde siguranța participantului este pe primul loc. El trebuie să știe să identifice nevoile grupului său și să folosească programul de antrenament în scopul îndeplinirii acelor nevoi. Instructorul mai trebuie să înțeleagă importanța pregătirii lui continue, de aceea sistemul nostru oferă workshop-uri și actualizări periodice, care să mențină instructorii mereu informați în privința evoluției și noutăților din programele pe care le reprezintă. Nu în ultimul rând, trebuie să aibă încredere în el și să fie pasionat. Acestea sunt lucruri pe care participanții le detectează imediat și sunt armele de ”seducție” ale oricărui instructor.

Care sunt planurile tale de viitor?

Sunt concentrat pe creșterea companiei Steel Programs. Acest lucru nu înseamnă doar creșterea numărului de instructori Steel. Mă interesează să îmbunătățesc continuu produsele noastre. Am făcut deja mulți pași în evoluția acestor programe. Avem încredere în ceea ce oferim pentru că ne bazăm pe o structură solidă, inteligentă, lucrăm cu muzică de calitate, avem sprijinul și recunoașterea instituțiilor importante de profil. Sunt eforturi și muncă multă depuse în spatele conceptelor Steel, dar ceea ce dorim să se vadă și să se simtă, în primul rând, este bucuria și pasiunea pentru ceea ce facem, care sperăm să-i contagieze și pe cei ce iau contact cu antrenamentele noastre.

Cum pot afla instructorii și publicul iubitor de sport despre evenimentele Steel?

Oricine poate afla informații noi despre activitatea Steel Programs vizitând pagina noastră web www.steelprograms.com sau pagina Facebook a Steel Programs. Acolo aflați ce cursuri sau workshop-uri organizăm, la ce convenții de fitness participă echipa de instructori Steel.

 

Scris de
Bianca Marcarov

" Fosta sportiva de performanta in cadrul sectiei de atletism a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, Bianca Marcarov a excelat in probele de viteza, obtinand medalii si titluri la nivel national si international. Printre cele mai importante titluri castigate se numara: dubla campioana nationala la juniori in probele de 60 m si 200 m in 2003, campioana balcanica la juniori in proba de stafeta 4x100m – 2003 si este castigatoarea Campionatelor Internationale ale Libanului in proba de 100 m. Atrasa fiind de orice forma de miscare Bianca a absolvit Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport - sectia Kinetoterapie, a urmat cursurile Masterale in Nutritie si Remodelare Corporala si de asemenea, a urmat studii Postuniversitare de Preparator Fizic in cadrul aceleeasi universitati. De la o varsta frageda venind in contact cu sportul, acesta a ramas parte constanta a vietii ei, transformându-se intr-un job minunat - Group Fitness Instructor - începând cu anul 2008. Pe parcursul anilor a acumulat diverse experiente profesionale, cu instructori din întreaga lume. Cursurile de miscare constienta si dans, biodanza, reiki sunt doar câteva dintre activitatile practicate in timpul liber. Bianca este fost formator al Federatiei Romane Sportul Pentru Toti si instructor al conceptelor Steel Programs in Romania si nu numai. De-a lungul timpului a obtinut numeroase certificari in Romania si in strainatate si a fost presenter in cadrul conventiilor organizate in Bulgaria, Italia, Mexic, Romania. In prezent preda Steel Jump si este instructor de Aerobic, Step, Dance, Rebound, Functional Training, Steel Tonic, Steel Training, Pilates, Yoga (absolventa Yoga Alliance 200 H Hatha Yoga Teacher Training / Daanasana School of Yoga). Deschisa spre cunoasterea completa a omului, dorind sa se dezvolte in aceasta directie, in 2016 Bianca si-a indreptat atentia spre facultatea de psihologie.  “Cine sunt eu? ... Eu sunt! Iubesc viata, complexitatea ei, a noastra, a întregului Univers. Iubesc ritmul ... ritmul muzicii, ritmul emotiilor, ritmul naturii … Am învatat si învat in continuare despre corp, minte, suflet. Experimentez … cu corpul, cu mintea, cu sufletul. Am învatat si învat in continuare despre mine, despre noi, despre viata. Calatoresc, citesc si scriu intotdeaua cu drag: https://www.facebook.com/Simply-Bianca-Marcarov-1524706764421068/” "

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie35
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly0
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare22
Interviuri17
set antrenament pe fundal colorat
Miscare22
carte deschisa pe fundal negru
Revista93
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit23
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit16
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness64
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

Veronica Alexe Miona
Revista

Femei care inspiră – Veronica Alexe Miona

Femeia care își manageriază frumos cele trei planuri ale vieții – cariera,...

Cezar Bădiță - finalist la Jocurile Olimpice de la Sidney din anul 2000
InterviuriRevista

Cezar Bădiţă – pedagogul pasiunii pe care a dus-o la nivel de Jocuri Olimpice

Interviu cu Cezar Bădiță – finalist la Jocurile Olimpice de la Sidney...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...

Psihicul și fizicul - antrenate în tandem
Revista

Psihicul și fizicul – antrenate în tandem

Avantajele sportului asupra psihicului și fizicului văzute prin ochii practicanților Sportul, sub...