Acasa Revista Psihicul și fizicul – antrenate în tandem
Revista

Psihicul și fizicul – antrenate în tandem

Psihicul și fizicul - antrenate în tandem

Avantajele sportului asupra psihicului și fizicului văzute prin ochii practicanților

Sportul, sub orice formă, practicat cu consecvență, indiferent de vârstă, menține sănătatea fizică și mintală, și este o parte importantă a unui stil de viață sănătos.
Activitatea fizică realizată constant și corect optimizează funcționarea întregului organism: îmbunătățește capacitatea de concentrare, creativitatea, reduce riscul de accidentare, stimulează circulația sangvină, digestia și capacitatea organismului de a folosi oxigenul, întărește sistemul imunitar. Deși ne raportăm, în general, la avantajele fizice ale sportului, dat fiind faptul că acestea sunt vizibile și cuantificabile, în fapt, printre cele mai importante efecte pozitive sunt cele asupra pshicului, și anume îmbunătățirea imaginii de sine, a sentimentului de încredere în sine și a stării generale de bine. Cea mai grăitoare dovadă a acestor aspecte se regăsește în testimonialele persoanelor, care au inclus în rutina lor sportul.

Codreanu Carmen - EconomistCodreanu Carmen – Economist

Numele meu este Carmen, am frumoasa vârstă de 54 ani, sunt economist, sunt mândra mamă a doua fete și sunt plină de recunoștință pentru că fac parte din fenomenul „Întoarce-te la sport”, coordonat de minunata instructoare, Nico Mocanu. Am ajuns la studio-ul de fitness printr-o întâmplare norocoasă obervând pe stradă, în urmă cu șase ani, reclama acesteia. Fiind, la momentul respectiv, într-un proces de schimbare, am considerat că este o oportunitate pe care nu o pot rata și, de atunci, viața mea s-a schimbat cu adevărat în bine. Nico a făcut ca totul sa fie firesc, ușor, iar stilul nou de viață sa fie ceva normal, benefic și cu adevărat realizabil. Eu sunt una dintre persoanele, care au întâlnit instructorul potrivit și beneficiez de spectrul larg de tipuri de mișcare pe care studio-ul la care merg le oferă: toate noutățile din fitness, aerobic, cardio precum și revoluționara formă mișcare ce se numește Nirvana Fitness.
Din momentul în care am inclus mișcarea în rutina mea, totul s-a schimbat în bine pentru mine și pentru sănătatea mea: somnul este mai calitativ, forma fizică este mai bună, sunt mai bine dispusă, de curând am slăbit 20kg și am renunțat la multitudinea de pastile pe care le luam zilnic pentru tahicardie, afecțiune care s-a remediat.
În fiecare dimineață butonez, cu nerăbdare, telefonul pentru a verifica orarul claselor și a mă înregistra. Pentru mine, programul de mișcare zilnică a devenit ceva firesc.
Nu știu, dacă pot cuprinde efectele pozitive ale sportului asupra stării mele generale, în doar câteva cuvinte, însă un lucru este sigur, și anume: vă invit și pe voi să încercați experiența „Întoarce-te la sport” măcar o dată și vă asigur, că nu veți regreta!

Simona Dolniceanu - Director Finanțe Publice Locale Ploiesti

Simona Dolniceanu – Director Finanțe Publice Locale Ploiesti

Ce înseamnă sportul pentru mine?

Este foarte important în toate aspectele vieții mele: sănătate, vitalitate, aspect fizic, stare de bine, socializare. Sportul este modalitatea prin care îmi demonstrez, zi de zi, că limitele există doar în mintea mea și că, dacă vreau cu adevărat, pot realiza orice.

Sportul m-a ajutat să consolidez principii sănătoase de viață: disciplină, perseverență, ambiție, respect pentru trup, minte și suflet. În particular, antrenamentul care mă ajută cel mai mult este Nirvana Fitness, care, după părerea mea, este cea mai complexă și completă combinație de discipline, menită să ajute atât fizic, cât și psihic. În “studioul Inimii”, acolo unde merg zilnic la mișcare, suntem o mică familie, alături de care reușesc să depășesc orice problemă pe care o întâmpin. Sportul este una dintre minunile existente în viețile noastre, la care putem avea acces oricând. Mulțumesc din toată inima instructoarei, dar mai presus de atât, prietenei mele, Nico, alături de care mă antrenez și reușesc să trec de bariere pe care nu credeam, vreodata, că le pot depăși. Mulțumesc pentru profesionalism, dăruire, disponibilitate și pentru modalitatea prin care reușește să ne transmită dragostea pentru sport.

Steluta Coculescu - Profesor Universitar Franceza, Președinta Alianței Franceze Prahova

Steluta Coculescu – Profesor Universitar Franceza, Președinta Alianței Franceze Prahova

Intâlnirea cu sportul a avut loc târziu. Cariera, aceea de profesor universitar, presupunea ore întregi de studiu, de pregătire și cercetare știinţifică. Aceste rigori în gândire, în practica socială și în relaţiile, în cele din urmă, strict profesionale, ajunseseră să apese greu. Evident, au apărut mici probleme de sănătate din cauza efortului, excesului de muncă intelectuală, precum, si a sedentarismului.

A fost necesar, să fac o schimbare a stilului de viata și atunci a apărut Nico, o minune.
Acest lucru s-a întâmplat în 2014, când aveam, frumoasa vârstă, de 65 de ani. Pentru mine a fost o provocare, dar de atunci, fără întrerupere, continui să fiu prezentă la antrenament, prin participarea fizică sau online, și să fac gimnastică cu Nico.

Frecventând clubul ei, am devenit fan Nirvana Fitness, astfel creând o altă dependenţă, dar frumoasă și sănătoasă.
Dependentă de plăcerea de mișcare!

Ce am descoperit la Nirvana Fitness datorită minunatei Nico?
In primul rând, că lumea este frumoasă, oamenii simt bucurie petrecând si desfașurând, împreună, lucruri simple.
Că, pentru a avea un suflet sănătos, trebuie să avem un corp sănătos. Veselia simplă, sportul ori o joacă serioasă, oferă beneficii imense pentru sănătate.

Mi-am rezolvat prin mișcare problemele legate de trigliceride și de glicemie.
Au dispărut durerile de spate, mă simt mai ușoară, mai flexibilă, am pierdut în greutate, dar mai important, am putut să mă adaptez unei altfel de echipe, aceea a unor fete tinere, vesele, pline de energie și bunăvoinţă.
Am devenit mai senină, am așezat munca pe altă scară a priorităţilor, am învăţat să mă iubesc și să am mai multă grijă de mine.

Steluta Coculescu - Profesor Universitar Franceza, Președinta Alianței Franceze Prahova

O experiență ce m-a bucurat, eliminând compararea, însă oferindu-mi o senzaţie de fericire, prin prisma faptului că am îmbunătățit condiția fizică, a fost efectuarea orelor susținute de Nico, la care participa și o tânără elevă din clasa a XII-a, care practicase baletul. Această experiență a reprezentat o provocare pentru mine, eu admirând ritmul, gratia cu care eleva realiza mișcările, totodată, dorindu-mi să ţin pasul antrenamentului.
Astfel am realizat beneficiile câștigate, prin sport, în mobilitatea articulaţiilor și efectul asupra stării psihice.
Acestea sunt uluitoare.
Prin natura profesiei frecventez prieteni din Franţa și Elveţia. Călătorind si venind în contact cu diverse persoane, pot afirma, că ceea ce la noi pare a fi o excepţie, în aceste ţări activitatea fizică a seniorilor este un lucru normal: gimnastică, dansuri ritmice, drumeţii, toate sporturile sunt practicate de femei senioare în mod frecvent.
Nu este un lux, nu este o extravaganţă, este o normalitate.

Datorită minunatei Nico mă simt tânără, puternică, destinsă și relaxată.
Simt, că îmi asum și fac faţă provocărilor.
Simt, că mai am o familie, aceea a  încântătoarelor fete, fidele, Clubului Nico, din Ploiești.
Uităm grijile și presiunile zilnice. Corpul și sufletul nostru se îmbină armonios în ritmul cald și fermecător al Nirvanei Fitness.
Nico este fata superbă, care ne arată mereu o privire plină de lumină asupra lumii.

Mulţumesc Nico, pentru ce am devenit datorită ţie!

George și Andreea Apostol - Antreprenori

George și Andreea Apostol – Antreprenori

Suntem George, antreprenor, în vârstă de 32 ani și Andreea, consultant vânzări, în vârstă de 31 ani, și avem un copil de aproape 7 ani. Eu am luat decizia de a face mișcare, pentru că lipsa flexibilității a început să se resimtă odată cu timpul îndelungat petrecut la birou. De asemenea, făcând sport de performanță în trecut, eram familiarizat cu acea satisfacție de după antrenament și începusem să îi simt lipsa. Cu toate că Andreea, soția mea, nu a practicat niciun tip de sport înainte, m-a însoțit la studio-ul de fitness la care am ales să merg și i-a plăcut foarte mult, stilul instructoarei Nico, precum și faptul că, ne-a insuflat îmbrățișarea unui stil de viață, nu doar execuția corectă a exercițiilor din cadrul antrenamentelor. În urma activității fizice, atât eu, cât și soția, am simțit, scăderea în intensitate a nivelului de stres și a gândurilor negative. La finalul antrenamentului “se instalează” starea de bine, simțindu-ne odihniți și cu mintea limpede, cu toate că înainte de începerea orei de antrenament suntem, de cele mai multe ori,  foarte de obosiți. De asemenea, beneficiem de o stare de liniște interioară după ora de mișcare și suntem relaxați cu privire la deciziile pe care urmează să le luăm. Reușim, să ne echilibrăm viața prin simplul fapt că respirăm corect și ne disciplinăm, atât fizic, cât și mental, datorită orelor de sport pe care le includem în rutina noastră.

Vezi mai jos materialul promo al Nico Fitness by Nicoleta Mocanu

 

Scris de
Nicoleta Mocanu

"Drumul meu iÌ‚n lumea sportului a iÌ‚nceput înca din timpul copilăriei, fiind atrasă, si totodata activă, de si în activitățile sportive organizate în cadrul scolii, făcaÌ‚nd parte din echipa de handbal și din cea de atletism. IÌ‚n anul 2009 iÌ‚ncepe povestea Fitness Nico, acela fiind momentul caÌ‚nd am deschis primul studio personalizat din Ploiești, exclusiv pentru femei și copii. La momentul respectiv, eu însami fiind mama unei fetițe de 2 ani, am iÌ‚nțeles importanța unui stil de viață sănătos și activ, ataÌ‚t pentru mamă, caÌ‚t și pentru copil, acestea doua completaÌ‚ndu-se ca un Yin și Yang armonios. După nașterea celui de-al doilea copil am fost nevoită să mă reinventez. Drumul meu sportiv a suferit o modificare si din manager de sală de fitness și organizator de evenimente sportive, am devenit instructor sportiv, format de Federația RomaÌ‚nă Sportul pentru toți. Sunt instructor iÌ‚n diferite arii de dezvoltare și perfecționare sportivă și președinte al asociației IÌ‚ntoarce-te la sport, asociație care are ca misiune promovarea sportului și implicarea comunităților și instituțiilor locale iÌ‚n desfășurarea activităților sportive iÌ‚n beneficiul cetățenilor. Viața de mămica m-a determinat să ma apropii mai mult de copii, astfel ca, iÌ‚n momentul de față, desfășor programe sportive iÌ‚n grădinițe, școli, etc. IÌ‚n zilele noastre sportul este practicat ca disciplina care duce la epuizare, prin exerciții repetitve, chinuitoare și stresante, acestea avaÌ‚nd un impact final negativ asupra sănătății noastre fizice. Dorind să facem o schimbare, am creat viziunea asociației: sportul – o mișcare care facilitează izvorul de energie al fiecăruia. Susținerea și dezvoltarea durabilă prin sport iÌ‚ncepe cu o respirație corectă, diafragmatică, continuaÌ‚nd cu o desfășurare corectă a unor exerciții posturale cheie, iar iÌ‚n final cu exerciții de raÌ‚s, care induc automat starea de relaxare, optimism și iÌ‚ncredere. Ce oferă Fitness Nico? Clase de fitness, aerobic și dezvoltare sportivă desfasurate iÌ‚ntr-un mod unic: Freestyler Super Toning, Wayflex System Training, Fetno Aerobic, Pilates, Nirvana Fitness, Laughter Yoga. De asemenea, poți iÌ‚ncerca și clase de: Zumba dance, Karate, Aikido, TaiChi, Dansuri moderne & Street dance, alături de partenerii clubului sportiv. Vrei să afli mai multe despre una dintre activitățile sportive de mai sus? Te așteptăm oricaÌ‚nd în clubul nostru! Satisfacția de la finalul zilei o culeg iÌ‚ntotdeauna din clasele sportive de la sală, training-urile personale, de la oamenii cu care interacționez zilnic, iar copiii îmi ofera energia necesara care, alaturi de satisfacție, sunt catalizatorii care mă ajută în continuitatea pe drumul sportului. Pe laÌ‚ngă beneficiile intrinsece ale sportului, consider că activitățile desfășurate reprezintă mijlocul ideal de a intra iÌ‚n contact cu alți semeni și de a stabili noi relații interpersonale, în prezent din ce în ce mai puține din cauza evoluției tehnologiei. Perseverez, mă adaptez, iÌ‚nvăț, dezvolt, iubesc, zaÌ‚mbesc și iÌ‚ntotdeauna inspir practicarea sportului celor din jur! "

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle22
set antrenament pe fundal colorat
Miscare32
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit20
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

5 lucruri pe care le cauta calatoarele in aventurile lor
Revista

5 lucruri pe care le caută femeile în călătoriile lor

În călătoriile lor, femeile caută experiențe care să le îmbogățească viața și...

Nico Matei
InterviuriRevista

Femei care inspiră – Nico Matei

Interviu cu Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de...

RevistaYoga & Pilates

Pilates – Antrenament Eficient în 15 Minute

Cu siguranță ai auzit despre Pilates și beneficiile sale asupra sănătății și...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...