Acasa Revista Stresul, boala secolului și masajul cu pietre calde
Revista

Stresul, boala secolului și masajul cu pietre calde

Impactul ritmului alert al vieții asupra stării noastre de bine

Noi, oamenii, ca societate, parcurgem o perioadă în care stilul de viață alert pare a fi singura modalitate de a duce la îndeplinire ceea ce ne propunem sau ceea ce considerăm că trebuie să realizăm. Totul se întamplă foarte repede și trebuie să ne adaptăm evoluției.

ulei de masaj, lumanari, prosop si pietre speciale pentru masajul terapeutic cu pietre calde

Înțelegerea efectelor stresului asupra corpului și minții noastre

Cariera și relaţiile interumane sunt doar două dintre cauzele multiple ale tensiunilor din viața noastră. Stresul și tensiunea sunt factorii care ne afectează, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic, ducând la insomnii, ulcere și, chiar la depresie.

Importanța gestionării eficiente a stresului

Studiile arată că stresul este sursa „numărul unu” a multor boli și tulburări, iar gestionarea eficientă este unica manieră de a-i face față.

Masajul cu pietre calde – O tehnică terapeutică populară pentru reducerea stresului

Masajul este maniera care poate ajuta la contraechilibrarea efectelor stresului și readuce nivelul acestuia la normal.

Masajul cu pietre calde este una dintre cele peste 80 de terapii de masaj care gestionează tensiunea și câștigă din ce în ce mai multă popularitate.Teoria din spatele masajului cu pietre calde constă în faptul că din piatra fierbinte este eliberată caldura directă, penetrantă, care relaxează mușchii permițând terapeutului să acceseze straturi musculare mai profunde pentru un masaj intens.

Redescoperirea artei antice a masajului cu pietre calde

Cu toate că este considerată o tehnică recentă, masajul cu pietre calde este de fapt o artă antică care, treptat, se bucură de o renaștere.

Acest tip de masaj terapeutic cu pietre calde, are, se pare, originea în China antică de acum 2000 de ani. De atunci au apărut tehnici diferite, în culturile din America, Africa și India, de a folosi pietrele pentru a vindeca.

Cum funcționează masajul cu pietre calde și beneficiile sale

Contrar gândirii populare, pietrele fierbinți nu sunt așezate strategic pe corp și lăsate acolo; deși un terapeut le poate plasa pe anumite „puncte de energie/ chakre” la începutul masajului, acesta lucrează mai apoi cu ele, iar pietrele nu vor veni niciodată în contact direct cu pielea.

Terapeutul combină aceste pietre foarte netede și uleiurile complementare cu presiunea constantă, masând întregul corp sau doar zonele vizate, pentru a încălzi mușchii, tendoanele și ligamentele ameliorând astfel durerea cronică, reducând stresul și promovând relaxarea profundă.

Versatilitatea masajului cu pietre calde – De la ameliorarea durerii la îmbunătățirea circulației

Masajul cu pietre calde, ca de altfel, majoritatea tehnicilor de masaj, se dovedește a fi sigur și eficient în tratarea multor afecțiuni, inclusiv durerea asociată cu fibromialgia, artrita, sindromul tunelului carpian și alte afecțiuni musculo-scheletice cronice, durerea și tensiunea rezultată din mușchii tensionați, stresul cronic, crescând, în același timp, flexibilitatea articulațiilor.

Pietrele calde acționează, de asemenea, și asupra vaselor de sânge, ceea ce îmbunătățește circulația și „fluxul de energie” în organism ajutând la detoxifierea și stimularea sistemului imunitar.

Conexiunea minte-corp – Cum masajul cu pietre calde ajută la reducerea anxietății și depresiei

Studiile demonstrează că masajul este eficient în ameliorarea anxietății, scăderea nivelului de cortizol cu până la 50% în timp ce contribuie la creșterea nivelului de neurotransmitatori care ajută la reducerea depresiei.

Este dificil să ai un somn de calitate atunci când ești extenuat. Din cauza tensiunii și disconfortului multe persoane „se luptă” să aibă un somn odihnitor. Relaxarea conferită de masajul cu pietre calde garantează un somn profund și o minte limpede.

Beneficiile răcoririi cu pietre reci și precauții pentru masajul cu pietre calde

În anumite ocazii, se pot folosi pietre reci, aplicate pe față sau după ce au fost aplicate cele calde. Temperatura scăzută permite vasoconstricția vaselor de sânge dilatate și calmează pielea înfierbântată, având și un efect antiinflamator.

Tratamentul cu pietre calde nu este recomandat tuturor. Pentru pacienții cu leziuni musculare grave este indicat să discute cu medicul înainte de a apela la această formă de relaxare, deoarece ar putea agrava leziunea existentă. De asemenea, în situația persoanelor cu erupții cutanate, răni deschise sau femeilor însărcinate, recomandăm să se țină cont de același sfat. Masajul cu pietre calde este o experiență plăcută!

Tratament cu pietre calde

Asiguraţi-vă întotdeauna că mergeți la un Spa cunoscut și recunoscut cu terapeuți acreditați și pregătiți în domeniu. Spa-ul și terapeuții înșiși trebuie să respecte întocmai normele în vigoare atât pentru igiena generală, dar și pentru a păstra igiena corectă a pietrelor utilizate.

Comunicați cu terpeutul despre presiunea cu care să efectueze manevrele și despre temperatura pietrelor folosite. Orice vă creează disconfort comunicați terapeutului, deoarece acesta are tot interesul ca dumneavostră să beneficiați de un masaj cât mai plăcut.

Încercați să nu vă alimentați cu o oră înainte de a beneficia de această terapie și este esențial să vă hidratați după un astfel de masaj.

 

Scris de
Simona Negrila

Cu bucurie pot spune, ca fac parte din categoria oamenilor fericiti pentru care profesia înseamna pasiune si vocatie. Înca de la începutul Facultatii de Kinetoterapie am fost mai mult atrasa de ideea de a aduce confort si relaxare în vietile oamenilor si astfel tehnicile de masaj au început sa ma fascineze. Dupa multe cursuri pe care le-am urmat în România (masaj suedez, drenaj limfatic, masaj japonez) am decis sa plec si sa-mi continui studiile în alte tari, pentru a aprofunda acest domeniu fascinant. Astfel au urmat câteva cursuri în Europa, si pot afirma ca experienta de la Academia spa Steiner Londra m-a ajutat enorm în evolutia mea ca terapeut. Odata finalizat acest curs am lucrat pe cele mai luxoase vase de croaziera - o experienta care mi-a schimbat viata. În acesta perioada am realizat, ca cel mai întelept lucru ar fi sa învat tehnicile de masaj direct de la sursa pentru a deveni un terapeut cât mai bun. Pentru a-mi urma visul am decis sa plec în Thailanda, unde am patruns în fascinanta lume a masajului thailandez si unde revin în fiecare an cu placere pentru a explora tainele aceastei tehnici. Au urmat multe alte calatorii: Bali - unde masajul balinez te rasfata din cap pâna în picioare, Laos - thai yoga masajul, Vietnam - masajul vietnamez al fetei. "Ador Asia pentru cultura lor, pentru masaj si tot ceea ce are de oferit! Traiesc zilnic sentimente de bucurie dupa fiecare sedinta de masaj stiind, ca am transmis o stare de bine."

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie35
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly0
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare22
Interviuri17
set antrenament pe fundal colorat
Miscare22
carte deschisa pe fundal negru
Revista93
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit23
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit16
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness64
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

Veronica Alexe Miona
Revista

Femei care inspiră – Veronica Alexe Miona

Femeia care își manageriază frumos cele trei planuri ale vieții – cariera,...

Cezar Bădiță - finalist la Jocurile Olimpice de la Sidney din anul 2000
InterviuriRevista

Cezar Bădiţă – pedagogul pasiunii pe care a dus-o la nivel de Jocuri Olimpice

Interviu cu Cezar Bădiță – finalist la Jocurile Olimpice de la Sidney...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...

Psihicul și fizicul - antrenate în tandem
Revista

Psihicul și fizicul – antrenate în tandem

Avantajele sportului asupra psihicului și fizicului văzute prin ochii practicanților Sportul, sub...