Acasa Revista Yoga pentru iubitorii de Jogging
Revista

Yoga pentru iubitorii de Jogging

femeie practicand yoga intr-o camera deschisa spre gradina

Asanele – partea fizică din yoga

Știați că asanele, reprezentând partea fizică din yoga, se îmbină foarte bine cu orice activitate mai intensă, care pune presiune asupra musculaturii, ligamentelor și articulațiilor?

Detensionarea musculaturii prin intermediul posturilor de yoga este o metodă excelentă, după o oră de alergare, mers pe jos, urcat pe munte, cycling sau alte activități aerobe.

Putem trage această concluzie deoarece yoga este mai puțin solicitantă decât multe alte tipuri de antrenament și posturile pot fi modificate astfel încât să se preteze fiecărei persoane, indiferent de nivelul acestora de fitness, inclusiv persoanelor care au trecut printr-un atac de cord, acesta fiind un mod recomandat de a reduce tensionarea musculaturii.

Sunt înconjurată de oameni pasionați de sport, a căror practicare presupune diferite intensități, și cu toții au un punct comun, iar acela este practica yoga.

Vă întrebaţi, poate, de ce? În situația în care sunteți nedumeriți, explicația ar fi următoarea: pentru că după o activitate intensă întreaga musculatură rămâne contractată și, în timp, se pierde amplitudinea de mișcare pe întreaga lungime a mușchiului ceea ce duce la rigidizarea întregului corp și la predispoziția acestuia la accidentări din ce în ce mai ușor dobândite.

Yoga vs Jogging

Dacă ne raportăm la alergare sau drumeții de orice fel, mușchii cei mai tensionați sunt mușchii din jurul șoldurilor, mușchii fesieri, adductorii, bicepsul femural și mușchii gambei.

Practic, toată partea inferioară a corpului este foarte încordată și, dacă la sfârșitul antrenamentului nu adăugăm și partea de întindere și relaxare a acestor zone, în timp aceste zone vor deveni din ce în ce mai tensionate și rigide, aducând cu ele pierderea mobilității articulare și a elasticității musculare, ceea ce poate duce apoi la apariția durerii la nivelul spatelui.

Puteți găsi enumerate mai jos, împreună cu prezentarea aferentă, asanele indicate după o oră de alergare sau drumeție pe munte, care lucrează zona inferioară a corpului, contribuind la eliberarea tensiunilor la nivelul articulațiilor șoldurilor, cât și la detensionarea întregii musculaturi implicate în realizarea efortului :

• Padangustasana
• Prasarita Padottanasana
• Utthita Trikonasana
• Parivrtta Trikonasana

Scris de
Ana Werczberger

"Ana Werczberger si-a dedicat cu entuziasm zece ani din viata lantului de fitness World Class ca antrenor personal si instructor de body&mind. Fiind atrasa de yoga în urma cu sapte ani a început sa practice stilul Ashtanga urmând apoi o specializare în Power Yoga - o forma de yoga, care pune accentul mai mult pe lucrul asupra corpului fizic. Practicând Power Yoga curiozitatea a crescut si totodata a determinat-o sa îsi doreasca cunoasterea mai în profunzime a propriului eu - minte si suflet. Astfel în urma cu cinci ani a fost atrasa de Nlp Rezonans, urmat de Reiki si apoi Theta Healing. www.yoga-academy.ro Experimentând aceste tehnici Ana si-a dorit sa aprofundeze studiul yoga, propunându-si sa plece în India pentru formare si experienta. În final a reusit “sa aduca India în România” prin înfiintarea YAR - Yoga Academy România - împreuna cu alte doua persoane dragi ei si având ca mentor un profesor din Risikes - capitala Yoga. În perceptia Anei corpul lucreaza împreuna cu sufletul si mintea, astfel abordarea ei este complexa integrând cele trei planuri. "

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie35
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly0
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare22
Interviuri17
set antrenament pe fundal colorat
Miscare22
carte deschisa pe fundal negru
Revista93
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit23
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit16
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness64
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

Veronica Alexe Miona
Revista

Femei care inspiră – Veronica Alexe Miona

Femeia care își manageriază frumos cele trei planuri ale vieții – cariera,...

Cezar Bădiță - finalist la Jocurile Olimpice de la Sidney din anul 2000
InterviuriRevista

Cezar Bădiţă – pedagogul pasiunii pe care a dus-o la nivel de Jocuri Olimpice

Interviu cu Cezar Bădiță – finalist la Jocurile Olimpice de la Sidney...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...

Psihicul și fizicul - antrenate în tandem
Revista

Psihicul și fizicul – antrenate în tandem

Avantajele sportului asupra psihicului și fizicului văzute prin ochii practicanților Sportul, sub...