Ce sunt suplimentele alimentare?
Suplimentele alimentare includ ingrediente precum vitamine, minerale, ierburi, aminoacizi și enzime. Suplimentele alimentare sunt comercializate sub formă de tablete, capsule, capsule de gel, prafuri și lichide.
Care sunt beneficiile suplimentelor alimentare?
Unele dintre acestea te pot ajuta să te asiguri că obții suficiente substanțe nutritive, de care organismul are nevoie pentru a funcționa optim; altele pot ajuta la reducerea riscului de îmbolnăvire. Cel mai important lucru este, că suplimentele nu ar trebui să înlocuiască mesele complete, esențiale, pentru o dietă sănătoasă – așa că, înainte de toate, asigură-te că ai o alimentație variată.
Spre deosebire de medicamente, nu este permisă comercializarea suplimentelor cu scopul de a trata, diagnostica, preveni sau vindeca boli. Asta înseamnă că afirmațiile de tipul „scade colesterolul ridicat” sau „tratează bolile de inimă” nu pot fi făcute în mod legitim, despre suplimentele alimentare.
Există riscuri asociate cu consumul de suplimente alimentare?
Da, există. Multe suplimente conțin ingrediente active ce produc efecte biologice puternice în organism. Acest lucru le poate face nesigure în anumite situații și îți poate deteriora starea de sănătate. De exemplu, următoarele acțiuni ar putea duce la consecințe dăunătoare:
– Combinarea inadecvată a suplimentelor
– Utilizarea suplimentelor cu medicamente (indiferent dacă este rețetă eliberată sau fără rețetă)
– Înlocuirea suplimentelor cu medicamente
– Consumul excesiv al suplimentelor, cum ar fi vitamina A, vitamina D sau fier
– Unele suplimente pot avea și efecte nedorite înainte, în timpul și după o
intervenție chirurgicala. Prin urmare, asigură-te, că te informezi din surse sigure, cum ar fi medicul sau farmacistul.
Printre cele mai comune suplimente alimentare se numără: Calciu, Echinacea, Ulei de Pește, Ginseng, Glucoză, Vitamina D, Ginkgo Biloba, Ceaiul Verde.
Sursa: FDA
Lasa un comentariu