Zaharurile adăugate sunt acele zaharuri, ce sunt adăugate în alimente în timpul procesării, de exemplu, siropul de porumb, siropul de arțar, sucul de trestie și multe altele. Acestea nu oferă organismului nicio valoare nutritivă. Zaharurile naturale, pe de altă parte, se găsesc în alimentele integrale, cum ar fi fructele al căror consum poate avea beneficii suplimentare, precum ar fi faptul că sunt bogate în antioxidanți și fibre.
1. Zaharurile adăugate pot duce la obezitate
Obezitatea este o problemă de actualitate, iar printre cauzele dezvoltării acesteia, la scară largă, se numără consumul de băuturi carbogazoase. Aceste băuturi sunt îndulcite artificial cu zaharuri, și anume fructoză. Fructoza poate duce la creșterea poftei de mâncare și poate cauza rezistență la hormonul responsabil cu reglarea senzației de foame. Urmarea este creșterea în greutate și riscul ridicat de obezitate.
2. Zaharurile adăugate pot cauza boli ale inimii
Consumul de zaharuri adăugate te poate expune riscului de a dezvolta boli ale inimii, deoarece dietele bogate în zahăr pot provoca obezitate, trigliceride crescute, glicemie crescută, tensiune arterială și chiar inflamație. Acestea, la rândul lor, duc la blocarea arterelor și creșterea depozitelor de grăsime din fluxul sanguin.
3. Zaharurile adăugate pot cauza acnee
Adevărul este, că, atunci când consumi prea mult zahăr, nivelul zahărului din sânge crește exponențial. Ca rezultat, secreția de androgeni din organism crește, lucru care duce la o producție mai mare de ulei și la inflamație. Această combinație de elemente din organism joacă un rol crucial în dezvoltarea acneei.
4. Zaharurile adăugate cresc riscul de apariție a diabetului de tip 2
Consumul excesiv de zahăr, pe o perioadă lungă de timp, poate dezvolta rezistența la insulină. Acest lucru se datorează faptului, că aportul de zahăr adăugat are calorii goale, ceea ce poate duce la o creștere majoră în greutate și te expune riscului de a dezvolta diabet de tip 2.
5. Zaharurile adăugate cresc riscul de apariție a cancerului
Atunci, când consumi cantități excesive de zahăr adăugat, te expui riscului de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, din cauza creșterii în greutate în exces.
În cele din urmă, zaharurile adăugate pot, de asemenea, accelera procesul de îmbătrânire și pot crește riscul de depresie. Prin urmare, este mai bine să eviți zahărul cât mai mult posibil. Dacă ești o persoană care iubește să bea sucuri carbogazoase, există alternative mai sănătoase decât sucurile acidulate.
Sursa: Plix Life
Lasa un comentariu