Obiceiurile legate de stilul de viață, cum ar fi fumatul, precum, și genetica pot influența și predispune pielea la deteriorare, dar acest lucru nu înseamnă, că nu putem avea un ten strălucitor și o piele sănătoasă.“Ești ce mănânci și ce nu mănânci” si asta îți poate afecta pielea. Atunci când ai în vedere sănătatea pielii, există câteva vitamine, substanțe nutritive și ingrediente de care trebuie să ții cont. Nu poți da greș mâncând fructe și legume, dar pentru o piele strălucitoare, consumă alimente care conțin: vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamina D, acizi grași omega-3. Nutriția este unul dintre factorii importanți pentru menținerea pielii sănătoase.
Roșiile – Consumul de roșii ajută la creșterea rezistenței colagenului și combate efectul oxidant al razelor UV, eliminând radicalii liberi, care îmbătrânesc pielea.
Morcovii – Gândește-te la morcovi ca la o baghetă magică: buni pentru vedere și pentru curățarea tenului. Totuși, nu este vorba despre magie – doar mult beta-caroten și vitamina A, un antioxidant care previne supraproducția celulelor din stratul exterior al pielii. În plus, vitamina A joacă un rol în reducerea dezvoltării celulelor canceroase ale pielii.
Ardeii galbeni – Cercetătorii au descoperit că, cu cât oamenii consumă mai multe legume galbene și verzi, cu atât sunt mai puțin predispuși la apariția ridurilor, odată ce au diminuat fumatul și expunerea la soare.
Broccoli – Broccoli este un alt aliment bogat în vitamina C, pentru a obține o piele strălucitoare. Alte legume recomandate ar fi conopida și varza.
Kale – Acest tip de varză este o alegere excelentă, deoarece reduce stresul oxidativ. Kale conține vitaminele de anti-îmbătrânire ale pielii, A, C, E și K. De asemenea, este una dintre cele mai bogate surse de vitamina K, vitamina ce ajută la coagularea sângelui și la vindecarea rapidă a pielii.
Cartofii dulci – Puține alimente sunt la fel de bogate în nutrienți, ce mențin sănătatea pielii, precum un cartof dulce la cuptor. De fapt, doar o jumătate de cartof mediu asigură 200% din aportul zilnic recomandat.
Spanacul – Spanacul este o sursă bună, atât de vitamina A cât și de vitamina C. Cercetătorii speculează, că nivelurile ridicate de acid folic conținut de spanac, vitamina B esențială care ajută la menținerea și repararea ADN-ului, poate reduce probabilitatea creșterii celulelor canceroase.
Sursa: Eatthis.com
Lasa un comentariu