Acasa Wellness Comunicarea non-verbala
Wellness

Comunicarea non-verbala

O parte importantă a comunicării interumane este alcatuită din comunicarea nonverbală. Unele studii sugerează, că procentul comunicării nonverbale este de patru ori mai mare decât cel al comunicării verbale, 80% din ceea ce comunicăm implică acțiunile și gesturile noastre, comparativ cu, doar, 20% informații transmisibile prin utilizarea cuvintelor.

Expresiile faciale sunt responsabile pentru o mare parte a comunicării nonverbale. Grimasele unei persoane sunt, adesea, primul lucru pe care îl observăm, chiar, înainte de a auzi ce au de spus.

Gesturile sunt o modalitate, importantă, de a comunica fără a folosi cuvintele. De exemplu, în S.U.A., poziționarea arătătorului și a degetului mijlociu în formă de „V” cu palma îndreptată spre exterior este considerat a fi semnul păcii dar, în Marea Britanie, Australia și în alte părți ale lumii, acest gest poate fi considerat o insultă.

Postura și mișcările corpului pot oferi, de asemenea, multe informații despre interlocutor. Cercetările privind limbajul corpului au crescut semnificativ începând cu anii 1970, concentrându-se pe interpretarea posturilor defensive, cum ar fi încrucișarea brațelor și a picioarelor.

Proxemica – nevoia de „spațiu personal”. Distanța de care avem nevoie și spațiul pe care îl percepem ca fiind al nostru, sunt influențate de mai mulți factori, cum ar fi normele sociale, așteptările culturale, factori contextuali, caracteristicile personalității și nivelul de familiaritate cu interlocutorul.

Privirea – ochii joacă un rol principal în comunicarea nonverbală, lucrurile precum direcția privirii, intensitatea privirii și clipitul fiind indicii importante. De exemplu, atunci când întâlnești oameni sau lucruri care îți plac, pupilele se vor dilata și vei clipi mai des.

Comunicarea prin atingere este o altă modalitate de comunicare nonverbală. Atingerea poate fi folosită pentru a comunica afecțiune, familiaritate, simpatie și alte emoții pozitive.

Alegerile vestimentare, coafura sau alte elemente corelate cu aspectul fizic sunt, de asemenea, considerate un mijloc de comunicare nonverbală. Cercetările privind psihologia culorilor au demonstrat, că diferitele culori pot evoca diferite stări de spirit. Aspectul poate modifica, de asemenea, reacțiile, judecățile și interpretările interlocutorului.

 

Sursa: Very Well Mind

Scris de
FormaSheFitness

Te invităm să explorezi colecția noastră de articole, unde vei găsi informații prețioase în domeniile fitnessului, sănătății, wellness-ului, lyfestyle-ului și altele. Vrem să fim inspirația care să sprijine călătoria ta către o viață sănătoasă și echilibrată.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle18
set antrenament pe fundal colorat
Miscare27
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit19
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

femeie dormind pe o saltea, fundal galben
Wellness

Importanța alegerii unei saltele potrivite pentru un somn odihnitor

Un somn odihnitor este fundamentul unei vieți sănătoase și echilibrate. Deși poate...

4 femei stand in cruce, fiecare gandindu-se la alegerile ei
Wellness

10 Alegeri pe Care Fiecare Femeie Ar Trebui să le Facă înainte de 30 de Ani

Odată cu trecerea timpului, dezvolți obiceiuri care îți vor influența sănătatea pe...

femeie singura pe banca
Wellness

Explorând Singurăritatea în Luna Iubirii

Februarie, luna iubirii, te întâmpină cu inimile ei deschise și culorile vii...

beneficiile respirației corecte
LifestyleWellness

Exerciții de Respirație: Ghid Esențial pentru Stres și Relaxare

Respirația este o parte esențială a vieții noastre, însă rareori ne acordăm...