Acasa Lifestyle RO-Wine 2023: O întâlnire cu vinul premium, la București
Lifestyle

RO-Wine 2023: O întâlnire cu vinul premium, la București

În lumea vinurilor, există evenimente care marchează cu adevărat calendarul anual. Un astfel de eveniment, ce a captat inimile și papilele gustative ale cunoscătorilor de vinuri, a fost RO-Wine 2023. Acest festival internațional al vinului din România, exclusiv, dedicat vinurilor premium și de lux, s-a desfășurat în inima Bucureștiului, la Fratelli Studios de pe strada Glodeni.

RO-Wine: Călătoria în Universul vinurilor premium

RO-Wine, cunoscut în limba engleză ca „The International Wine Festival of Romania,” se remarcă, ca fiind primul festival autohton românesc consacrat în totalitate vinurilor premium și segmentului HORECA.

Organizat anual, acest eveniment atrage atât producători de vin, cât și iubitori ai acestei “poțiuni magice” din întreaga lume. Cu fiecare ediție, RO-Wine creează oportunitatea unică, pentru ca pasionații de vin să interacționeze direct cu operatori din industria HORECA și cu vinurile de top, din întreaga lume.

RO-Wine oferă o platformă senzațională atât producătorilor români, cât și celor internaționali, pentru a-și prezenta creațiile și pentru a stabili conexiuni într-o comunitate a iubitorilor de vin.

Festivalul pune laolaltă, în fiecare editie, crame din România, Europa și din cele mai cunoscute regiuni viticole de pe glob. Acest lucru creează o experiență variată și interesantă, constând într-un mixt de vinuri produse de vinificatori autohtoni și selecții gourmet internaționale.

Tradiție viticolă în întâlnire cu vinuri de pe glob

Festivalul din 2023 a fost o celebrare a vinului din România, țară cu o tradiție viticolă veche de 6000 de ani. În pofida faptului că România are o istorie viticolă bogată și variată, RO-Wine a reușit să aducă și “să împace” trecutul și viitorul într-o armonie viticolă desăvârșită.

O vizită la RO-Wine înseamnă a păsi într-o lume fascinantă a vinului, unde poți degusta cele mai bune selecții de vin din România și din regiunile viticole, celebre, ale Europei.

Istoria viticolă, ancestrală, a Romaniei s-a întâlnit cu vinuri din Lumea Noua, precum Jackson Family Wines din California, care a conferit note exotice evenimentului.

RO-Wine 2023: Un Festival Internațional

Un weekend insorit de octombrie, într-un cadru ce a reprodus cu acuratețe esența unei zone viticole autentice, RO-Wine 2023 a adus laolaltă oameni care impart aceeași pasiune pentru vin și a demonstrat, încă o dată, că vinul poate uni inimi și crea amintiri frumoase.

Printre, numeroasele, atracții ale festivalului s-au numărat prelegeri ale unor invitați de marcă, selecții gourmet memorabile și evenimente speciale ce au păstrat entuziasmul la cote maxime

Festivalul a avut onoarea de a gazdui pasionați de vinuri din întreaga lume, veniți să se bucure de degustări, prezentari și momente magice.

Acest festival, unic, a făcut cunoscută industria viticolă românească și a oferit vinurilor autohtone șansa de a străluci la nivel internațional. Participanții au avut ocazia de a descoperi arome inedite, texturi complexe și povești pline de pasiune, ce “se ascund” în spatele fiecărui vin.

Festivalul RO-Wine este un spectacol excepțional de vin și cultură, dar și o ocazie de a descoperi mai multe detalii despre această lume fascinantă. Evenimentul oferă vinificatorilor posibilitatea de a-și prezenta creațiile, iar cunoscătorilor și pasionaților le oferă ocazia de a explora lumea vinurilor, de la cele autohtone la cele internaționale.

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul anilor RO-Wine 2023 a reușit, să îmbine trecutul viticol al României cu tendințele și gusturile actuale ale lumii vinului.

personalitati ale lumii vinului la festivalul RO-WINE 2023standul borgogno barolo la festivalul RO-WINE 2023

În așteptarea ediției RO-Wine 2024

RO-Wine 2023 a demonstrat, că vinul reprezintă mai mult decât o băutură, poate fi o sursă de bucurie, de conexiuni și de cultură. Pentru toți participanții, a fost o incursiune minunată în universul vinului, care a lăsat în urmă amintiri de neuitat.

Editia din 2022 a fost una cu totul specială, iar RO-Wine 2023 a continuat această tradiție, aducând impreună producători de vin, degustători și pasionați din întreaga lume într-o celebrare unică a vinului. Fie, că ești un cunoscător de vinuri sau un curios, RO-Wine rămâne un eveniment pe care nu vrei să-l ratezi. Vom încerca, să comunicăm catre comunitatea noastră data următorului eveniment, așa că urmăriți formashefitness.ro pe paginile de Instagram și Facebook

Pe măsură ce ultimele picături de vin s-au scurs din pahare, participantii la RO-Wine 2023 au părăsit evenimentul cu inimile pline de entuziasm, cu “buzunarele pline de arome” și cu mintea deschisă către noi experiențe vinicole. Cu siguranță, RO-Wine 2023 a evidențiat, că România poate fi considerată, cu mândrie, o destinație de top pentru iubitorii de vin din întreaga lume.

parmafood reprezentant la evenimentul RO-WINE 2023

Scris de
FormaSheFitness

Te invităm să explorezi colecția noastră de articole, unde vei găsi informații prețioase în domeniile fitnessului, sănătății, wellness-ului, lyfestyle-ului și altele. Vrem să fim inspirația care să sprijine călătoria ta către o viață sănătoasă și echilibrată.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle18
set antrenament pe fundal colorat
Miscare28
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit20
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

cuplu locuind in aceeasi casa mutandu-si lucrurile
Lifestyle

10 Probleme atunci când te muți cu partenerul

Comunicarea Deschisă și Sinceră Comunicarea este cheia unei relații sănătoase, iar atunci...

femeie zambind bucuroasa in pat, invelita, deoarece a scapat de anxietatea de somn
Lifestyle

Cum să tratezi anxietatea legată de somn?

Daca ai citit primul articol: De ce este periculoasa anxietatea legată de...

Lifestyle

De ce este periculoasa anxietatea legată de somn ?

Există puține lucruri mai frustrante decât anxietatea legată de somn. Este ora...

Lifestyle

Dragobete 2024: Ce Este și De Ce Sărbătorim Această Zi?

În inima lunii februarie, când zăpezile se topesc încet și natura începe...