Acasa Revista Sport și fitness pe vârful “Alpilor” României
Revista

Sport și fitness pe vârful “Alpilor” României

Hotelul Teleferic din Poiana Brașov

România este considerată cea mai diversă țară din Europa din punct de vedere biogeografic datorită prezenței numeroaselor peisaje și forme de relief.

Din punct de vedere topografic, țara noastră este înzestrată cu o varietate largă a formelor de relief – mare, deltă, câmpie, podiș și, desigur, zona montană.

Un punct de reper al zonelor montane din România, și principalul punct de atracție al Carpaților Meridionali, îl reprezintă stațiunea Poiana Brașov. Situată la 10 km distanță de orașul medieval Brașov (Kronstadt), aceasta este considerată cea mai populară stațiune de sporturi de iarnă din România, oferind aer curat și priveliști de vis în orice anotimp, dar constituind, în egală măsură, în ceea ce privește standardele oferite, un centru de iarnă cu caracter internațional.

Cea mai bună oportunitate de a descoperi munții României iarna, este prin intermediul practicării sporturilor de iarnă, pe pârtii pline de viață, care oferă peisaje uimitoare și o atmosferă relaxantă.

Poaiana Brașov este celebră pentru frumusețea pârtiilor cu diferite grade de dificultate și pentru activitățile sportive care pot fi practicate în aer liber – ski, snowboarding, excursii cu ATV-ul, parapanta, drumeții montane.

Infastructura hotelieră din Poiana Brașov este foarte dezvoltată și asigura condiții alternative de cazare. Poiana Brașov dispune de cele mai dense și mai moderne unități turistice montane din țară.

Poziționat la poalele munților, Hotelul Teleferic face parte din categoria unităților turistice moderne din Poiana Brașov, fiind, totodată, cotat ca fiind unul dintre cele mai bune hoteluri aflate pe teritoriul României.

               
Hotelul Teleferic din Poiana Braşov reprezintă întruchiparea unei legende a turismului românesc. Istoria sa de poveste începe după 1970, printr-o construcţie în stilul clasicelor hoteluri de munte europene, beneficiind de una dintre cele mai bune locații din Poiana Braşov. Poziţionat la baza pârtiei principale, lângă telecabină, hotelul denumit „Teleferic“ s-a dezvoltat rapid, ajutat fiind de priveliştea minunată, uşurinţa accesului la pârtii iarna sau la trasee montane vara, cât şi de confortul oferit de un ansamblu hotelier primitor.

Hotelul Teleferic din Poiana Brașov interior

Din punct de vedere architectural, hotelul îmbina un stil clasic montan cu cel modern, într-un concept potrivit pentru o stațiune montană.

Lemnul masiv reprezintă elementul principal utilizat în amenajarea tuturor spațiilor din interiorul hotelului – camere, restaurane, baruri, après-ski. Toate camerele sunt dotate cu mobilier din lemn masiv.

Hotelul Teleferic din Poiana Brașov - interior camera

Acest boutique resort oferă o escapadă de lux oricărui sportiv sau pasionat de fitness.

Poziționat la poalele traseelor montane, acesta deține și o școală de schi, snowboard și centru de închiriere echipamente. Oportunitățile de a schia și de a practica snowboard-ul iarna sunt de neegalat în comparație cu alte locații din țară.
In lunile mai calde traseele montane dedicate ciclismului ori drumetiilor montane se afla in proximitatea hotelului si sunt facil de accesat.

În cazul în care alegeți să nu profitați de pârtii sau trasee montane, hotelul dispune și de o sală de fitness bine echipată.

Hotelul Teleferic din Poiana Brașov - sala de fitness, piscina si inchiriere obiecte sportive

Spațiul rezervat sălii de sport este suficient de generos pentru oricine dorește să desfășoare un antrenament de calitate pe timpul șederii și, datorită dimensiunii sale, aceasta permite implementarea, fără dificultăți, a regulilor speciale Covid, inclusiv utilizarea exclusivă pe o perioadă de timp programată anterior.

Centrul de fitness are în dotare o gamă largă de echipamente sportive, precum: banda de alergat, bicicleta statică, stepper, gantere și echipament destinat antrenamentului multifuncțional.

După o zi petrecuta pe pârtie ori, după caz, la finalul unei drumeții montane, sau la finalul antrenamentului desfășurat în centrul de fitness, vă puteți delecta la centrul SPA. Zona SPA include piscina interioară, trei tipuri de saună – umedă, uscată și cu infraroșu, și o piscină, cu hidromasaj, în aer liber.

Hotelul Teleferic este o destinație montană ideală pentru persoanele active, aflată în apropierea frumosului oraș Brașov, “burgul” cel mai vizitat din Transilvania datorită frumuseții și istoriei locului, precum și a atmosferei pitorești.

Hotelul Teleferic din Poiana Brașov - vedere exterior/interior

Hotelul în sine este imaginea unei stațiuni montane tradiționale, care oferă clienților facilități și management modern, de înaltă calitate. Veți fi mai mult decât impresionați de spațiile de cazare, precum și de activitățile desfășurate în aer liber ori în centrul de fitness și SPA.

În plus, Poiana Brașov se află la o scurtă călătorie cu taxiul sau Uber-ul către toate restaurantele și activitățile pe care orașul Brașov le pune la dispoziția turiștilor.

 

Scris de
Mihaela Fitzpatrick

Mihaela Fitzpatrick este Directorul și Fondatorul FormaSheFitness, unde supervizează afacerea și brandul pe întregul spectru de platforme online, digitale și print. Cu o experiență de peste 10 ani în industria wellness-ului, Mihaela se dedică scrierii, editării de conținut, gestionării proiectelor online și dezvoltării strategiilor de social media. Este absolventă a European School of Economics din Londra, unde a finalizat un program postuniversitar în Event Management, și, totodată, absolventă a Universității Româno-Americană, unde a absolvit un Master în Administrarea Afacerilor în Turism, precum, a obținut și o licență în Drept. Mihaela este responsabilă de gestionarea tuturor activităților corelate cu FormaSheFitness, inclusiv: Redactarea, editarea și publicarea conținutului aferent revistelor tipărite și online, bannerelor și videoclipurilor. Organizarea de evenimente, planificare și prezentări, inclusiv călătorii în diverse orașe și locații pentru evenimente, crearea de rețele și dezvoltarea oportunităților de afaceri. Organizarea și gestionarea tuturor filmărilor și shooting-urilor, selectarea locațiilor, crearea conceptelor, alcătuirea echipei, supravegherea filmărilor, shooting-urilor, selectarea și editarea conținutului pentru revista hard print și online, ori pentru contentul online. În momentele în care nu este implicată în munca dificilă de construire a afacerii, de gestionare și generare de idei noi pentru FormaSheFitness, Mihaela explorează lumea, călătorește alături de Shiba Inu-ul său, “Foxy”, și “așterne pe tastatură” experiențele dedicate călătoriilor fit și excursiilor prietenoase cu animalele de companie. Mihaela are un stil de viată activ și iubește activitatea fizică sub toate formele sale – exerciții fizice, inclusiv antrenamentele la domiciliu, în sală și în mijlocul naturii. Crede cu tărie, că sănătatea și fitness-ul ar trebui să fie o plăcere și susține importanța de a nu fi, doar, în formă și sănătoși, ci, și de a evidenția acest aspect. Site-ul FormaSheFitness, revista și magazinul online au fost create pentru femeile moderne și active, care apreciază sănătatea fizică și mintală, fitness-ul, frumusețea, sportul, moda în fitness și călătoriile sănătoase.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle22
set antrenament pe fundal colorat
Miscare32
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit20
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

5 lucruri pe care le cauta calatoarele in aventurile lor
Revista

5 lucruri pe care le caută femeile în călătoriile lor

În călătoriile lor, femeile caută experiențe care să le îmbogățească viața și...

Nico Matei
InterviuriRevista

Femei care inspiră – Nico Matei

Interviu cu Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de...

RevistaYoga & Pilates

Pilates – Antrenament Eficient în 15 Minute

Cu siguranță ai auzit despre Pilates și beneficiile sale asupra sănătății și...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...