Acasa Interviuri A man in a woman’s world: Kristof Ladislau
InterviuriRevista

A man in a woman’s world: Kristof Ladislau

Kristof Ladislau in spatele unei mese cu soiuri de vin

Interviu cu Kristof Ladislau – life coach specializat in sport, nutritie, meditatie, fine dining si vin

Kristof Ladislau este life coach specializat în sport, nutriție, meditație și fine dining, fiind fost sportiv de performanță, caiac, rugby, handbal, descriindu-se ca fiind o persoană autentică, și nu neaparat un diplomat, un gourmand, dar și un gourme, o persoană care crede în competență câștigată prin propria experiență și în educație, fiind un pasionat al cycling-ului și al sportului în general.

Kristof Ladislau langa sina de tren

În propria sa concepție, sportul este o știință. Multiplele licențe obținute pe parcursul timpului îl recomandă ca fiind o persoană cu o experiență vastă în domeniul sportului. Licenţa Bodybuilding obținută în anul 1985, Licenţa Les Miles 1997 obținută în Germania, Licenţă Spinning obținută în 1994, Licenţă TRX obținută în 2010.

A urmat școala de somelieri în România și WSET, cea mai cunoscută școală în domeniul educației de vinuri din lume.

De-a lungul anilor, a fost implicat în diverse proiecte, cu companiile multinaționale: coaching fashion, dress code, evenimente și a fost implicat în “remodelarea” părții de high-end în ceea ce privește domeniul ”Gastronomie și vinuri”. De asemenea, lucrează în sistem de colaborare cu diverse restaurante pentru alcătuirea meniului și recomandarea vinurilor.

Viața ta personală și de business se desfășoară între două continente, respectiv între trei țări: România, Germania și SUA. Ce “te leagă” de fiecare dintre locurile trecute în revistă?

Mare parte din business o desfășor în România, fiica mea, care este cea mai importantă persoană din viața mea, trăiește la Miami, iar familia se află în Germania.

Kristof Ladislau impreuna cu fiica lui

A crede cu ardoare într-un principiu, într-o energie, în bine și în rău, sunt lucruri care îți conferă puterea psihică de a progresa în viață, de “a merge mai departe”. Cum ți-ai găsit echilibrul care îți conferă această energie?

În anul 1994 am descoperit budismul. Această filozofie de viață m-a atras tocmai datorită libertății conferite de respectarea principiului de viață în sine. Această filozofie prezintă viața ca fiind alcătuită din karma și din principiul acțiunii și reacțiunii, respectând liberul arbitru al celorlalți, toate acestea dublate de asumarea propriilor acțiuni. Lumea este alcatuită din lumină și din energie. Cred în puterea universului, cred în reîncarnare, în energia pe care fiecare persoană în parte o are, cred în meditație. Este foarte important să meditezi.

Budismul m-a ajutat să fac diferența între personalitate și ego. Ego-ul te împinge întotdeauna să te compari cu ceilalți. Eu cred, că avem niște lecții de învățat din toate aceste principii. Așa cum am afirmat deja, cred în reîncarnare.

În momentul în care ajungi să te compari cu alte persoane nu vei fi niciodată fericit pentru că fiecare om are propria lui structură, propriile provocări la care este “supus” de către propria viață. Trebuie, să evoluăm pentru a fi din ce în ce mai buni în comparație cu noi înșine, nu în comparație cu alte persoane.

De asemenea, atașamentele sunt elemente importante în viață. Mereu m-am întrebat, cum este posibil să nu ai atașamente sau așteptări vis-a-vis de persoanele care îți sunt apropiate. Orice așteptări ai avea la început, cei apropiați îți vor oferi satisfacții, dar, în timp, va interveni interpretarea personală, acesta este și motivul pentru care sunt total împotriva acțiunii de “a judeca”. Atunci când intervine acțiunea “de a judeca”, exprimăm lucrurile percepute prin propriile filtre, propriile interpretări. Ne bazăm pe informația pe care o deținem și care nu este, neaparat, întotdeauna cea corectă, plus că ne bazăm pe experiența noastră de viață, deci vom analiza lucrurile prin propriile filtre. Marea majoritate a judecăților emise reprezintă nemulțumirea personală, sunt propriile frustrări pe care le transpui în afară, pentru a-ți conferi ție satisfacție pentru că tu nu ești mulțumit cu tine însăți/ însuți și acest lucru te face să te simți mai bine în momentul respectiv.

Kristof Ladislau in meditatie

Sportul este parte integrantă a vieții tale. Ești fost sportiv de performanță – caiac, rugby, handbal – activități pe care le-ai desfășurat, în mare parte, în afara României. Cum percepi ideea de a fi în formă doar prin alimentație, eliminând activitatea fizică/sportul, și care este opinia ta referitor la diete? Le recomanzi?

Nu cred în diete! Prin diete obții rezultate pentru o perioadă limitată de timp. Nu poți trăi la infinit o viață constantă de privațiuni. Singurul promotor al unui anumit tip de dietă, căruia îi dau crezare, este Montignac. Acesta promovează dieta disociată, ceea ce implică consumul unei varietăți mari de alimente.

Trebuie, să ținem cont de faptul că este important “din ce îți iei caloriile”. Dacă consumi 1000 kcal/ zi și aceste calorii constau în alegeri nesănatoase, sau dacă consumi 1500 kcal/ zi conferite organismului prin consumul de alimente sănătoase, cu siguranță că cele 1000 kcal vor adăuga kilograme în plus corpului. Este important, să menținem un echilibru alimentar! Din propria experienţă pot afirma că pentru un aspect armonios al corpului alimentația constă în 70% ca importanță și în jur de 20-30% este reprezentată de activitatea fizică/ sport.

În situația prezentată, aș întreba, la rându-mi, “Dorești să arăți bine sau vrei să te simți bine? Dorești să ai o constituție a corpului alcătuită din piele, sistem osos și țesut adipos sau vrei să-ți dezvolți și musculatura, pentru a-ți conferi un alt tonus?”

Esti instructor de cycling, printre altele, și clasele susținute de tine transmit un vibe aparte, începând cu muzica, ritmul și felul tău de a insufla dorința de a putea duce la final ora, de altfel, foarte solicitantă. În același timp, sunt persoane de sex feminin cărora le este teamă de acest tip de antrenament motivând cu următorul argument: “îmi dezvolt prea mult coapsele”. Care este părerea ta despre această teamă și cum le-ai explica contrariul?

Există două feluri de mușchi. Musculatura albă și musculatura roșie. Musculatura albă este responsabilă pentru hipertrofie, iar musculatura roșie este foarte bine vascularizată și este responsabilă pentru asigurarea rezistenței.

Orice efort efectuat mai mult de 40-50 de secunde este susținut de către musculatura albă, iar perioada de efort efectuată, care depășește un minut, implică musculatura roșie. Cycling-ul se desfășoară pe o perioadă de zeci de minute, deci se antrenează musculatura roșie, care este musculatura longivină, foarte bine vascularizată, dar care nu crește în volum.

Luați în considerare diferența dintre aspectul fizic al unui atlet pregătit să alerge 100m și un atlet antrenat să parcurgă o distanță de 800m. Atleții care vor alerga 100m au conformația unui culturist și folosesc musculatura albă, ceea ce conferă explozie și putere, iar cei care vor parcurge 800m, ori maratoniștii, își antrenează musculatura roșie.

Călătorești mult în diferite zone ale globului. Cum împaci călătoriile cu sportul?

Totul ține de felul în care îți prioritizezi lucrurile. Este important, să găsești o oră liberă pentru a face mișcare, nu trebuie să mergi neaparat la sală, poți să efectuezi antrenamentul și în camera de hotel sau poți alerga, poți merge la pas alert, în natură și aer ozonat. Pentru scuza “sunt obosit!”, relevând oboseală psihică de fapt, cel mai bun remediu este sportul, adaptat stării la momentul respectiv.

Doctorul recomandă consumul unuia sau două pahare de vin pe zi. Respecți această regulă? Care este părerea ta în legătură cu acest punct de vedere?

Nicio exagerare nu este bună! Vinul este sănătos. Ideal este consumul a 1-2 pahare pe zi, niciodată pe stomacul gol. Studiile demonstrează, că vinul roșu este un produs anti-aging.

Sunt persoane care merg la farmacie pentru a cumpăra resveratrol, unul dintre cele mai puternice produse anti-aging. Deci, este indicat să obții aceste vitamine “direct de la sursă”. Lucru pretabil și pentru restul vitaminelor.

Este recomandat, să acorzi organismului vitaminele necesare în stare pură. Important este să găsești și să menții un echilibru în viață!

Kristof Ladislau in costum popular pe un deal

 

Scris de
Mihaela Fitzpatrick

Mihaela Fitzpatrick este Directorul și Fondatorul FormaSheFitness, unde supervizează afacerea și brandul pe întregul spectru de platforme online, digitale și print. Cu o experiență de peste 10 ani în industria wellness-ului, Mihaela se dedică scrierii, editării de conținut, gestionării proiectelor online și dezvoltării strategiilor de social media. Este absolventă a European School of Economics din Londra, unde a finalizat un program postuniversitar în Event Management, și, totodată, absolventă a Universității Româno-Americană, unde a absolvit un Master în Administrarea Afacerilor în Turism, precum, a obținut și o licență în Drept. Mihaela este responsabilă de gestionarea tuturor activităților corelate cu FormaSheFitness, inclusiv: Redactarea, editarea și publicarea conținutului aferent revistelor tipărite și online, bannerelor și videoclipurilor. Organizarea de evenimente, planificare și prezentări, inclusiv călătorii în diverse orașe și locații pentru evenimente, crearea de rețele și dezvoltarea oportunităților de afaceri. Organizarea și gestionarea tuturor filmărilor și shooting-urilor, selectarea locațiilor, crearea conceptelor, alcătuirea echipei, supravegherea filmărilor, shooting-urilor, selectarea și editarea conținutului pentru revista hard print și online, ori pentru contentul online. În momentele în care nu este implicată în munca dificilă de construire a afacerii, de gestionare și generare de idei noi pentru FormaSheFitness, Mihaela explorează lumea, călătorește alături de Shiba Inu-ul său, “Foxy”, și “așterne pe tastatură” experiențele dedicate călătoriilor fit și excursiilor prietenoase cu animalele de companie. Mihaela are un stil de viată activ și iubește activitatea fizică sub toate formele sale – exerciții fizice, inclusiv antrenamentele la domiciliu, în sală și în mijlocul naturii. Crede cu tărie, că sănătatea și fitness-ul ar trebui să fie o plăcere și susține importanța de a nu fi, doar, în formă și sănătoși, ci, și de a evidenția acest aspect. Site-ul FormaSheFitness, revista și magazinul online au fost create pentru femeile moderne și active, care apreciază sănătatea fizică și mintală, fitness-ul, frumusețea, sportul, moda în fitness și călătoriile sănătoase.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle21
set antrenament pe fundal colorat
Miscare31
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit20
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

5 lucruri pe care le cauta calatoarele in aventurile lor
Revista

5 lucruri pe care le caută femeile în călătoriile lor

În călătoriile lor, femeile caută experiențe care să le îmbogățească viața și...

Nico Matei
InterviuriRevista

Femei care inspiră – Nico Matei

Interviu cu Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de...

RevistaYoga & Pilates

Pilates – Antrenament Eficient în 15 Minute

Cu siguranță ai auzit despre Pilates și beneficiile sale asupra sănătății și...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...