Acasa Interviuri Corina Lupescu – o carieră împărțită
InterviuriRevista

Corina Lupescu – o carieră împărțită

Corina Lupescu

Interviu cu Corina Lupescu – o carieră împărțită între Opera Națională Română și echitație

Oamenii maturi pot urmări, cu ușurință, compartamentul și formarea personalității unui copil. Copilul, prin tot ceea ce expune, exteriorizează și comunică, se descrie pe el însuși într-o formă nealterată.
Corina Lupescu, balerină la Opera Națională Română, a fost unul dintre acei copii care și-a manifestat personalitatea și înclinațiile artistice cu atât de multă ardoare, încât nimic nu a avut putere asupra ei pentru a o “întoarce din drum”. Și-a urmat pasiunea, fiind necesară doar intervenția “mâinilor dibace” pentru șlefuirea abilităților cu care “mama natură” a înzestrat-o.

Corina Lupescu

Baletul reprezintă o modalitate grațioasă de dans, care implică eleganță, rafinament și fluiditate în mișcare. Care este elemntul care te entuziasmează cel mai mult în ceea ce privește cariera ta de balerină?

Mă bucură enorm faptul că am reușit să-mi transform visul în munca de zi cu zi. Datorită acestei realizari, fiecare secundă petrecută în sala de balet îmi oferă o satisfacție incredibilă.

Ai făcut cunoștință cu lumea baletului la o vârstă foarte fragedă. Prezintă-ne debutul poveștii tale în această lume fascinantă a dansului.

În perioada grădiniței, pe când aveam frageda vârstă de 3 ani, am fost vizitați de o doamnă profesoară care selecționa fetițe, doar din grupa mare, pentru a începe să practice balet. Odată finalizată selecționarea – dat fiind faptul că la grupa din care făceam parte dânsa nici nu-și aruncase privirea, am luat inițiativa, sărind în fața dânseia și am început să dansez, moment în care am fost întrebată – “Ce vrei?” – iar eu am răspuns încrezătoare – “Vleau și eu a ia baiet!”

Corina Lupescu

Care sunt persoanele cu cea mai mare influență asupra ta?

Persoana care a fost întotdeauna lângă mine și m-a susținut necondiționat, în orice mi-am propus să fac – este mama mea. Ei îi sunt extrem de recunoscătoare, pentru eforturile enorme pe care le-a facut pentru a mă ajuta să îmi îndeplinesc visurile.

Mentorii care și-au pus amprenta asupra dezvoltării mele ca artist de balet, au fost, în ordine cronologică:
Christian Eliade Mindrs, omul care m-a ajutat să conștientizez și să-mi valorific spiritul artistic și cel al interpretării.

Corina Lupescu
Rose-Marie Stocec Bot, profesoara de suflet, care de fiecare dată când a fost necesar, “m-a ridicat de la pamant” și mi-a readus sclipirea în ochi ori de câte ori auzeam muzica clasică. Dânsa este acea persoană care nu mi-a fost doar dascăl, dar și îndrumător sufletesc, pe tot parcursul anevoios al anilor de liceu.

Petruța Almosnino, fosta maestră de balet la ONB. Maestra de balet care a lucrat cu mine, în detaliu, fiecare variație, insistând pe executarea corectă, pedantă, a fiecărui element în parte, cu o răbdare incredibilă și o perseverență fascinantă. Indiferent de starea dânseia de sănătate, îmi acorda atenția necesară.

Maestra Petruța Almonsnino este ca o a doua mamă pentru mine și sunt onorată, că am avut plăcerea să pot lucra cu dânsa și chiar să legăm o prietenie strânsă.

Oamenii sunt diferiți și, automat, sunt înzestrați cu trăsături comportamentale și intelectuale distincte. Care este cel mai mare atu al tău ca balerină?

Cel mai mare atu al meu ca balerină este pasiunea/patosul, iubirea necontrolată pentru această formă de exprimare a mișcării.

Corina Lupescu

Magia scenei încântă, din timpuri îndepărtate, pe cei dornici de afirmare. Care este spectacolul ce ți-a insuflat cea mai mare bucurie să te afli pe scenă?

Spectacolul care mi-a insuflat o satisfacție enormă de a mă afla pe scenă este, fără doar și poate, Giselle. În momentul de față îmi aduc bucurie în suflet și plăcere în mișcare, majoritatea pieselor, pentru care pășesc pe scena Operei Naționale Române, ca parte a corpului de balet.

Baletul încorporează mai multe stiluri de dans. Ce gen de dans se mulează personalității tale și care sunt elementele care te atrag?

Baletul clasic a fost, este și va fi, întotdeauna, marea mea iubire, iar dansul de caracter și cel neoclasic mă împlinesc ca artist.

Corina Lupescu

Sportul ecvestru sau sportul nobil este cea de-a doua pasiune a ta, pasiune care te-a acaparat de așa natură, încât, la ora actuală, ești campioană națională la echitație. Când și cum ți-a fost inoculată dragostea pentru hipism?

La vârsta de șase ani, aflându-mă în vacanță la Bran, am avut prima interacțiune cu acest sport nobil. Momentul când am încălecat pentru prima data a fost definitoriu pentru ce avea să urmeze, dorindu-mi prietenia acestor animale necuvântătoare, pe care, ulterior, am și câștigat-o.

Cât de importante sunt conexiunea și comunicarea dintre tine și prietenul tău necuvântător, Star, pentru a atinge acest success?

Conexiunea și comunicarea dintre mine și prietenul meu patruped ecvestru a fost esențială în obținerea titlului de campioni.

Pasiunea și talentul pentru un anumit domeniu necesită susținere pentru a evolua. Care sunt persoanele care ți-au acordat credit și care te-au încurajat în practicarea echitației?

De când am început să mă concentrez mai mult asupra echitației, am fost luată sub aripa maestrului Cezar Eugen Manolescu și a doamnei Dana Dogaru. Dânșii m-au învățat tainele echitației și m-au încurajat în a descoperi universul mistic al cailor. Echipa ”Pony Express” îmi este ca o a doua casă, iar experiențele petrecute alături de aceștia sunt prețioase. Maestrul Cezar Manolescu a văzut „ceva” în mine, o iubire de nestăvilit pentru aceste animale nobile, oferindu-mi în dar un căluț, instruindu-mă în ceea ce privește baza relației dintre om și cal, dar și lăsându-mă să experimentez această relație pe cont propriu. Astfel, am învățat, am greșit și am evoluat alături de Star. Prin susținerea lor neîntreruptă, ani de zile, în combinație cu munca mea și a lui Star, am ajuns campioni naționali la Working Equitation 2020.

Corina Lupescu

Cum se îmbină baletul cu hipismul și care este puntea de legătură între aceste două forme de mișcare?

Baletul și hipismul sunt două arte total distincte, însă există o conexiune magică între ele. Una dintre mișcările specifice ale baletului este paducheval, care înseamnă, în traducere liberă, “pasul calului”. În urmă cu ceva timp am participat la un workshop, susținut de o profesoară din Rusia, care ne-a propus un joc de imaginație ce a constat din a ne închipui un cal deplasându-se maiestuos pe câmp și mișcările picioarelor lui, să le observăm ca fiind mișcările picioarelor noastre. Acest lucru m-a determinat să execut la perfecție, cu picioarele mele, pasul elegant plin de suspensie al calului. Astfel, am realizat excelent mișcarea respectivă. În călărie, baletul ajută la eleganță, la prestanță și, uneori, la forță.

 

Scris de
Mihaela Fitzpatrick

Mihaela Fitzpatrick este Directorul și Fondatorul FormaSheFitness, unde supervizează afacerea și brandul pe întregul spectru de platforme online, digitale și print. Cu o experiență de peste 10 ani în industria wellness-ului, Mihaela se dedică scrierii, editării de conținut, gestionării proiectelor online și dezvoltării strategiilor de social media. Este absolventă a European School of Economics din Londra, unde a finalizat un program postuniversitar în Event Management, și, totodată, absolventă a Universității Româno-Americană, unde a absolvit un Master în Administrarea Afacerilor în Turism, precum, a obținut și o licență în Drept. Mihaela este responsabilă de gestionarea tuturor activităților corelate cu FormaSheFitness, inclusiv: Redactarea, editarea și publicarea conținutului aferent revistelor tipărite și online, bannerelor și videoclipurilor. Organizarea de evenimente, planificare și prezentări, inclusiv călătorii în diverse orașe și locații pentru evenimente, crearea de rețele și dezvoltarea oportunităților de afaceri. Organizarea și gestionarea tuturor filmărilor și shooting-urilor, selectarea locațiilor, crearea conceptelor, alcătuirea echipei, supravegherea filmărilor, shooting-urilor, selectarea și editarea conținutului pentru revista hard print și online, ori pentru contentul online. În momentele în care nu este implicată în munca dificilă de construire a afacerii, de gestionare și generare de idei noi pentru FormaSheFitness, Mihaela explorează lumea, călătorește alături de Shiba Inu-ul său, “Foxy”, și “așterne pe tastatură” experiențele dedicate călătoriilor fit și excursiilor prietenoase cu animalele de companie. Mihaela are un stil de viată activ și iubește activitatea fizică sub toate formele sale – exerciții fizice, inclusiv antrenamentele la domiciliu, în sală și în mijlocul naturii. Crede cu tărie, că sănătatea și fitness-ul ar trebui să fie o plăcere și susține importanța de a nu fi, doar, în formă și sănătoși, ci, și de a evidenția acest aspect. Site-ul FormaSheFitness, revista și magazinul online au fost create pentru femeile moderne și active, care apreciază sănătatea fizică și mintală, fitness-ul, frumusețea, sportul, moda în fitness și călătoriile sănătoase.

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Categorii

legume proaspete pe fundal colorat
Alimentatie37
troller de calatorie pe fundal colorat
Calatorie Fit9
catel fericit pe fundal colorat
Calatorie Pet Friendly1
produse de infrumusetare pe fundal colorat
Infrumusetare27
Interviuri20
Lifestyle18
set antrenament pe fundal colorat
Miscare28
carte deschisa pe fundal negru
Revista96
sosete de copil agatate pe o sfoara, pe fundal violet
Sarcina Fit si Mame Fit24
metru de masurare pe fundal colorat
Slabit20
obiecte de plaja pe fundal colorat
Wellness79
set de antrenament yoga pe fundal colorat
Yoga & Pilates9

Articole asemanatoare

5 lucruri pe care le cauta calatoarele in aventurile lor
Revista

5 lucruri pe care le caută femeile în călătoriile lor

În călătoriile lor, femeile caută experiențe care să le îmbogățească viața și...

Nico Matei
InterviuriRevista

Femei care inspiră – Nico Matei

Interviu cu Nico Matei, un talent înnăscut și o sursă inepuizabilă de...

RevistaYoga & Pilates

Pilates – Antrenament Eficient în 15 Minute

Cu siguranță ai auzit despre Pilates și beneficiile sale asupra sănătății și...

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor
Revista

Sănătatea prin mișcare în rândul copiilor

Timpul Actual și Importanța Yoga pentru Copii Vremurile actuale sunt diferite, interesante...